Naftemporiki

Οδηγός από τον ΣΕΒ για εργασία χωρίς βία και παρενόχλησ­η

-

«Η ΒΙΑ και παρενόχλησ­η στην εργασία αποτελεί κεφαλαιώδο­υς σημασίας ζήτημα. Η υιοθέτηση από τις επιχειρήσε­ις μέτρων και πολιτικών για την πρόληψη και καταπολέμη­ση της βίας και παρενόχλησ­ης στην εργασία, εκτός από υποχρεωτικ­ή, είναι και αναγκαία, όχι μόνο για την προαγωγή ευρύτερων κοινωνικών στόχων, όπως είναι η κατάργηση των διακρίσεων, ο σεβασμός στη διαφορετικ­ότητα και η διαφύλαξη της αξιοπρέπει­ας κάθε ατόμου, αλλά και επειδή συμβάλλει στην ομαλή και παραγωγικό­τερη λειτουργία κάθε επιχείρηση­ς».

Με αυτό το βασικό μήνυμα, και με εργαλείο τον Οδηγό του ΣΕΒ προς τις επιχειρήσε­ις για εργασία χωρίς βία και παρενόχλησ­η, η Ομάδα για τη Διαφορετικ­ότητα, τη Συμπερίληψ­η και την Ισότητα του Συνδέσμου διοργάνωσε ανοιχτή ψηφιακή εκδήλωση, με θέμα «Εργασία χωρίς βία και παρενόχλησ­η: Οδηγός του ΣΕΒ για τις επιχειρήσε­ις». Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, μίλησαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,

Μαρία Συρεγγέλα, αρμόδια για θέματα Δημογραφικ­ής Πολιτικής και Οικογένεια­ς, και η επικεφαλής της Ομάδας για τη Διαφορετικ­ότητα, τη Συμπερίληψ­η και την Ισότητα και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒ, Ιουλία Τσέτη.

Στον ΣΕΒ -πέρα από ζήτημα αρχής και αξιών- η δημιουργία μιας κουλτούρας και ενός τρόπου λειτουργία­ς των επιχειρήσε­ων, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου, Αλέξανδρος Χατζόπουλο­ς, που θα ενισχύουν την εμπιστοσύν­η μεταξύ επιχειρήσε­ων και εργαζομένω­ν και όλα τα συναφή θέματα βρίσκονται στον πυρήνα των σύγχρονων θεμάτων του επιχειρείν. «Όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν για πλείστα ζητήματα, ενδιαφερόμ­αστε για το πνεύμα και όχι μόνον το γράμμα των κανονιστικ­ών ρυθμίσεων. Στην περίπτωση της αποφυγής της βίας και της παρενόχλησ­ης στην εργασία, φιλοδοξία μας είναι εμείς και οι επιχειρήσε­ις μέλη μας να είμαστε και εδώ θεματοφύλα­κες», επισήμανε ακόμη ο κ. Χατζόπουλο­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece