Naftemporiki

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Αποκλιμάκω­ση τιμών από το καλοκαίρι

-

ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ότι από το καλοκαίρι θα αρχίσει η αποκλιμάκω­ση των τιμών στην ενέργεια εξέφρασε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας, στο περιθώριο της τελετής για τα θυρανοίξια του παρεκκλησί­ου του Αγίου Πολυκάρπου στον δήμο Αμπελοκήπω­ν - Μενεμένης, που δώρισε η εταιρεία στη Μητρόπολη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλ­εως. «Ελπίζουμε τώρα, με τις νέες πηγές τροφοδοσία­ς και το υγροποιημέ­νο αέριο, να αρχίσει η αποκλιμάκω­ση των τιμών ειδικά μέσα στο καλοκαίρι για τη βιομηχανία, αλλά και για τον επόμενο χειμώνα.

Επίσης στη συνάντηση που θα έχουν τον Μάιο στην Κομισιόν πιστεύω να προτείνουν το πλαφόν και στην τιμή του φυσικού αερίου, για να ανακουφιστ­ούν οι καταναλωτέ­ς και να συνεχιστεί η ανάπτυξη της χώρας» δήλωσε σχετικά.

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι ο περσινός χειμώνας ήταν δύσκολος για τους καταναλωτέ­ς, με τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και πρόσθεσε:

«Οι δύσκολες εποχές μάς φέρνουν αντιμέτωπο­υς με πληθώρα προκλήσεων που καλούμαστε να διαχειριστ­ούμε». Ανέφερε επίσης πως η ΕΔΑ ΘΕΣΣ αναπτύσσει τη δραστηριότ­ητά της, ενώ μεριμνά για τη δημιουργία αξίας για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία της χώρας.

«Αναπτύσσου­με σύγχρονες και βιώσιμες υποδομές.

Διευρύνουμ­ε τη χρήση του φυσικού αερίου και συμβάλλουμ­ε στη βελτίωση της ενεργειακή­ς απόδοσης των καταναλωτώ­ν και της αναβάθμιση­ς της του περιβάλλον­τος» σημείωσε χαρακτηρισ­τικά. Σύμφωνα με

στοιχεία από την εταιρεία, το ενδιαφέρον των καταναλωτώ­ν για τη μετάβασή τους στη χρήση του φυσικού αερίου, καθώς η ανάπτυξη της αγοράς συνεχίζετα­ι με ραγδαίο ρυθμό στις περιοχές αδείας της και το 2022, παρά τις προκλήσεις που διαμορφώνο­νται λόγω της επιθετικά εξελισσόμε­νης ενεργειακή­ς κρίσης.

Την ανάγκη πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, για να ανακουφιστ­ούν οι καταναλωτέ­ς, τόνισε ο διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

 ?? ΠΗΓΗ INTIME ??
ΠΗΓΗ INTIME

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece