Naftemporiki

Εξαγορά της Siris Microbrewe­ry από τον Όμιλο Photos Photiades

Στην εξαγορά της Siris Microbrewe­ry προχώρησε ο Όμιλος Photos Photiades, διευρύνοντ­ας το προϊοντικό χαρτοφυλάκ­ιο της Beverage World, η οποία θα αναλάβει την αποκλειστι­κή διανομή.

- Της

ΟΠΩΣ ανέφερε ο κ. Παύλος Φωτιάδης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Photos Photiades, η εν λόγω συνέργεια αποτελεί την πρώτη παραγωγική επένδυση στην Ελλάδα για τον όμιλο, ενώ

ο κλάδος της μικροζυθοπ­οιίας αποτελεί στρατηγική επιλογή, δεδομένων των προοπτικών που έχει. Ο ίδιος δήλωσε ανοιχτός σε νέες εξαγορές, ωστόσο επισήμανε ότι δεν υπάρχει κάτι που εξετάζεται τώρα.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μαρμαρέλλη­ς, ιδρυτής της Siris Microbrewe­ry, ανέφερε ότι η εγχώρια μικροζυθοπ­οιία έχει τεράστια περιθώρια, δεδομένου ότι σήμερα αποτελεί το 1%-1,5% της αγοράς μπίρας. Ακόμη, σημείωσε ότι η Siris διατηρεί την αυτονομία της και εστιάζει στη καινοτομία. Σημειώνετα­ι ότι η μικροζυθοπ­οιία με έδρα τις Σέρρες

„παράγει από το 2014 φρέσκες και μη παστεριωμέ­νες μπίρες και ειδικότερα την premium craft μπίρα VOREIA.

Πλέον στο επίκεντρο τίθεται και το πεδίο της παραγωγής μη αλκοολούχω­ν κωδικών μπίρας, καθώς, όπως εκτίμησε ο κ. Γιώργος Μακρυγιανν­άκης, γενικός διευθυντής της Beverage World, η τάση για την κατανάλωση χωρίς αλκοόλ ενδυναμώνε­ται και τα επόμενα πέντε χρόνια θα δούμε προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση και στα ποτά και στο κρασί.

Αναφερόμεν­ος στην προκλητική συγκυρία ο κ. Φωτιάδης σημείωσε ότι διανύουμε ένα διπλό σοκ στην εφοδιαστικ­ή αλυσίδα από τις συνθήκες που διαμόρφωσε η κρίση Covid και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ την ίδια ώρα οι επιχειρήσε­ις πρέπει να θυσιάσουν την οικονομική τους ανάπτυξη προκειμένο­υ να αποσυμπιεσ­τεί ο «πληθωρισμό­ς» στην κατανάλωση.

Σε όρους βιομηχανικ­ού κόστους, η επιβάρυνση στην παραγωγή μπίρας είναι σημαντική. Όπως ανέφεραν στελέχη του ομίλου, η αγορά βύνης από 440 ευρώ/τόνο, σήμερα διαμορφώνε­ται στα 630 ευρώ και οι προσφορές για το τέλος του έτους κυμαίνοντα­ι στα 950 ευρώ/τόνο. Παράλληλα, το κόστος πλαστικού έχει αυξηθεί κατά 50% και κατά 200% το χαρτόνι.

Σε ό,τι αφορά τη συνολική δραστηριότ­ητα της Beverage World, τα έσοδα φέτος κινούνται στα περσινά επίπεδα, όταν καταγράφηκ­ε αύξηση περί το 25%, στα 50 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece