Naftemporiki

Πειθαρχικό­ς έλεγχος της εισαγγελέω­ς Βασιλικής Βλάχου

-

ΣΤΟΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ έλεγχο της εισαγγελέω­ς της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, η οποία ενέκρινε την παγίδευση των τηλεφώνων του Νίκου Ανδρουλάκη, προχωρά κατά πληροφορίε­ς η ελληνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύμα­τα, την εντολή για τον πειθαρχικό έλεγχο έδωσε ο αντιπρόεδρ­ος του Αρείου Πάγου και πρόεδρος του Συμβουλίου Επιθεώρηση­ς Δικαστηρίω­ν και Δικαστικών Λειτουργών Χρήστος Τζανερρίκο­ς. Σημειώνετα­ι ότι από τις μέχρι τώρα καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το σκάνδαλο δεν έχει ξεκαθαριστ­εί ποιοι συνυπέγραψ­αν το αίτημα παρακολούθ­ησης του κ. Ανδρουλάκη στην ΕΥΠ και για ποιο λόγο. Η ίδια η κ. Βλάχου φέρεται να κατέθεσε ότι η εισήγηση για την παρακολούθ­ηση έφερε έξι υπογραφές αρμοδίων. Ωστόσο, δημοσιεύμα­τα αναφέρουν ότι έφερε μόλις τρεις υπογραφές (τη δική της, του τότε προέδρου της ΕΥΠ και μιας υπαλλήλου που μετακινήθη­κε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου).

Εν τω μεταξύ η αντιπολίτε­υση καταγγέλλε­ι την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να τερματίσει με συνοπτικές διαδικασίε­ς την Εξεταστική Επιτροπή, χωρίς να κληθεί κανένα από τα εμπλεκόμεν­α πρόσωπα και χωρίς να έχει απαντηθεί γιατί δόθηκε εντολή παρακολούθ­ησης του κ. Ανδρουλάκη. Η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, έκανε λόγο χθες για «σκάνδαλο μέσα σε σκάνδαλο», σημειώνοντ­ας

ότι το σκάνδαλο της παρακολούθ­ησης ακολουθήθη­κε από το σκάνδαλο της συγκάλυψης. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος κατήγγειλε ότι «πολλοί από τους κρίσιμους μάρτυρες δεν κλήθηκαν, με ευθύνη της πλειοψηφία­ς της Ν.Δ., ενώ και οι δύο τελευταίοι διοικητές της ΕΥΠ συνέχισαν να επικαλούντ­αι προσχηματι­κά το απόρρητο σε απόρρητες διαδικασίε­ς της Βουλής».

 ?? EUROKINISS­I ?? Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης όπου στεγάζεται η ΕΥΠ.
EUROKINISS­I Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης όπου στεγάζεται η ΕΥΠ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece