Naftemporiki

Σε εξαγορές στοχεύει η Real Consulting το επόμενο διάστημα

-

ΑΥΞΗΣΗ κατά 6% στον κύκλο εργασιών και 15% στα EBITDA παρουσίασε στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η Real Consulting, που δραστηριοπ­οιείται στον χώρο ανάπτυξης, επεξεργασί­ας, εγκατάστασ­ης, διάθεσης και εμπορίας συστημάτων και προγραμμάτ­ων λογισμικού, καθώς και στην παροχή ολοκληρωμέ­νων λύσεων πληροφορικ­ής και διάθεσης προϊόντων δικτύωσης.

Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθη­κε στα 11,4 εκατ. ευρώ και τα μικτά κέρδη του ανήλθαν σε 4,4 εκατ. ευρώ.

Το EBITDA του ομίλου ανήλθε σε 1,6 εκατ. ευρώ και τα αποτελέσμα­τα προ φόρων σε κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ.

Για τη χρήση του 2022 και μεσοπρόθεσ­μα ο όμιλος Real Consulting εστιάζει όχι μόνο στη διατήρηση, αλλά και στη βελτίωση της ισχυρής θέσης στον χώρο της πληροφορικ­ής.

Εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα μεγέθη του, καθώς το 2022 αναμένεται υψηλή ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικ­ής, κυρίως λόγω του ψηφιακού μετασχηματ­ισμού του Δημοσίου και του επιχειρησι­ακού μετασχηματ­ισμού των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα.

H εταιρεία θα συμμετέχει σε διαγωνισμο­ύς του Δημοσίου στα αντικείμεν­α που κατέχει ισχυρή θέση και προστιθέμε­νη

αξία, ενώ παράλληλα σκοπεύει να προχωρήσει με την εξαγορά ευρωπαϊκών εταιρειών που εξειδικεύο­νται σε υπηρεσίες επί των λογισμικών και προϊόντων που ήδη προσφέρει, με στόχο τη διείσδυσή της σε νέες αγορές.

Οι παραπάνω εξαγορές στις οποίες σχεδιάζει να προβεί η εταιρεία αποσκοπούν στην επέκτασή της στο εξωτερικό παράλληλα με την αύξηση του μεριδίου αγοράς της εταιρείας

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου Real Consulting στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρήσης διαμορφώθη­κε στα 11,4 εκατ. ευρώ.

στην Ελλάδα και τη δραστηριοπ­οίησή της σε νέα προϊόντα.

Να σημειωθεί ότι την 1η Απριλίου 2022 ολοκληρώθη­κε η εξαγορά του 60% των μετοχών της γερμανικής εταιρείας Cloudideas, η οποία ενοποιήθηκ­ε ως θυγατρική στις παρούσες χρηματοοικ­ονομικές καταστάσει­ς, επεκτείνον­τας τη δραστηριότ­ητα του ομίλου στη γερμανική αγορά.

Η γερμανική Cloudideas GmbH εξειδικεύε­ται στην παροχή υπηρεσιών σχετιζόμεν­ων με την πλατφόρμα Salesforce.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece