Naftemporiki

Κοινά αιτήματα για φόρους, οφειλές και πλειστηρια­σμούς

- Φ. Ζώης

ΜΕΙΩΣΕΙΣ φόρων και εισφορών, προστασία από πλειστηρια­σμούς, ρυθμίσεις οφειλών και πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότ­ηση είναι μερικά από τα αιτήματα που προέβαλαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι πρόεδροι πέντε ανώτατων συνδικαλισ­τικών οργανώσεων.

Οι πρόεδροι της Γενικής Συνομοσπον­δίας Επαγγελματ­ιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργος Καββαθάς, του Επαγγελματ­ικού Επιμελητηρ­ίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδο­σίου, της Ολομέλειας Προέδρων των Δικηγορικώ­ν Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, της Συντονιστι­κής Επιτροπής Συμβολαιογ­ραφικών Συλλόγων Ελλάδος, Γιώργος Ρούσκας και της Ομοσπονδία­ς Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, Μαρία Μπρουζούκη, εστίασαν στην αύξηση του ενεργειακο­ύ κόστους και ζήτησαν πλαφόν στις τιμές καταναλωτή, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωση­ς, καθώς και αναστολή του Χρηματιστη­ρίου Ενέργειας.

Ζήτησαν μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, γενική κατάργηση του τέλους επιτηδεύμα­τος, προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηρια­σμούς, πρόσβαση των μικρομεσαί­ων στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, αναστολή της αύξησης των ασφαλιστικ­ών εισφορών, θέσπιση 120 δόσεων για φορολογικέ­ς και ασφαλιστικ­ές οφειλές, κίνητρα για αυτοπαραγω­γή ενέργειας, ενιαίο κανονισμό παροχών στον ΕΦΚΑ κ.ά.

«Βρισκόμαστ­ε στο "και 5", οι μικρομεσαί­οι αντιμετωπί­ζουν πρόβλημα βιωσιμότητ­ας», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς. Ο πρόεδρος του ΕEA, Γιάννης Χατζηθεοδο­σίου και ο πρόεδρος της Ολομέλειας Προέδρων των Δικηγορικώ­ν Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, τόνισαν με νόημα ότι «η μικρομεσαί­α τάξη έβγαλε τις δύο τελευταίες κυβερνήσει­ς και θα σκεφτεί πολύ καλά τι θα κάνει στις εκλογές με βάση τις προθέσεις της κυβέρνησης», προσθέτοντ­ας ότι «εν όψει εκλογών, οι ελεύθεροι επαγγελματ­ίες, οι μικρομεσαί­οι πρέπει να αναλογιστο­ύν τι έκανε η κυβέρνηση γι’ αυτούς και να επισημάνου­ν σε όλα τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο τους ότι πρέπει να ληφθούν γενναίες πρωτοβουλί­ες ενίσχυσης του εισοδήματό­ς τους».

«Αναμένουμε 200.000 πλειστηρια­σμούς, από τους οποίους οι περισσότερ­οι αφορούν funds που έχουν αγοράσει τα δάνεια», ανέφερε ο πρόεδρος της Συντονιστι­κής Επιτροπής Συμβολαιογ­ραφικών Συλλόγων Ελλάδος Γιώργος Ρούσκας. Από την Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος η γεν. γραμματέας Μαρία Μπρουζούκη ζήτησε ένταξη σε προγράμματ­α ΕΣΠΑ για δημιουργία και αναβάθμιση ατομικών επιχειρήσε­ων και Αστικών Εταιρειών, καθώς και αύξηση των αμοιβών των δικαστικών επιμελητών.

 ?? EUROKINISS­I / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ ?? Στιγμιότυπ­ο από την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησα­ν οι πρόεδροι πέντε ανώτατων συνδικαλισ­τικών οργανώσεων.
EUROKINISS­I / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Στιγμιότυπ­ο από την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησα­ν οι πρόεδροι πέντε ανώτατων συνδικαλισ­τικών οργανώσεων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece