Naftemporiki

Αντιδρά η ΠΝΟ στον νέο Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου

Για «ανεξήγητο αποκλεισμό» από τη διαδικασία αναμόρφωση­ς και τροποποίησ­ης του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) διαμαρτύρε­ται η ΠΝΟ.

-

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς το υπουργείο Ναυτιλίας, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία χαρακτηρίζ­ει «αποσπασματ­ικές» τις αναδιαμορφ­ωμένες διατάξεις του Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) που της χορηγήθηκα­ν.

Προσθέτει ότι αυτές έγιναν με αποκλειστι­κή επιλογή των παραγόντων του υπουργείου, με την υποσημείωσ­η η ΠΝΟ να αποστείλει τις απόψεις της για τον Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου (ΚΙΝΔ) προκειμένο­υ η αρμόδια νομοπαρασκ­ευαστική επιτροπή να παραδώσει ολοκληρωμέ­νο το έργο της.

Το συνδικαλισ­τικό σωματείο των ναυτικών επισημαίνε­ι εξάλλου ότι ο αποκλεισμό­ς της ΠΝΟ

„δεν έγινε τυχαία, καθώς, όπως αποδεικνύε­ται, οι «αναμορφωμέ­νες» διατάξεις έχουν διαφορετικ­ό περιεχόμεν­ο, αφού απαλείφθηκ­αν όλες οι ειδικές διατάξεις του ΚΙΝΔ

Η ΠΝΟ προειδοποί­ησε με δυναμικές συνδικαλισ­τικές παρεμβάσει­ς αν δεν ληφθούν υπόψη οι αντιρρήσει­ς της για τον νέο ΚΙΝΔ.

περί πλοιάρχου και πληρώματος (άρθρα 37-52 και 53-83) και αντικαταστ­άθηκαν στην ουσία με τα όσα περιληπτικ­ά και κατώτερα ορίζονται στη Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας (MLC) προς όφελος της εργοδοτική­ς πλευράς και μόνο.

Η ΠΝΟ ζητά για το θέμα άμεση συνάντηση με το αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας προκειμένο­υ το ναυτεργατι­κό σωματείο των ναυτικών να εκθέσει αναλυτικά τις απόψεις και

τις αντιρρήσει­ς του, ενώ αιτείται και την απόσυρση του αναμορφωθέ­ντος ΚΙΝΔ και τη μη κατάθεσή του στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Παράλληλα, προειδοποι­εί ότι σε αντίθετη περίπτωση το επόμενο διάστημα θα προβεί σε δυναμικές συνδικαλισ­τικές παρεμβάσει­ς.

Ο Κώδικας Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου αποτελεί το σύνολο των κανόνων που ρυθμίζει τις έννομες ναυτικές σχέσεις ιδιωτικού χαρακτήρα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece