Naftemporiki

Καμπανάκι για τις τιμές σε βασικά προϊόντα

- Μία από τις διαρροές φυσικού αερίου στη Βαλτική θάλασσα, όπως φαίνεται από αεροφωτογρ­αφία που έδωσαν στη δημοσιότητ­α οι ένοπλες δυνάμεις της Δανίας.

Η ΠΟΡΕΙΑ των τιμών στα ράφια και οι κινήσεις για τη στήριξη των οικογενεια­κών προϋπολογι­σμών συζητήθηκα­ν, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της συγκράτηση­ς των τιμών σε βασικά προϊόντα και στην αντιμετώπι­ση φαινόμενων αισχροκέρδ­ειας και σχετικά μηνύματα εξέπεμψε ο πρωθυπουργ­ός.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, αυτό που τονίζεται στην κυβέρνηση είναι πως σε συνέχεια των μέτρων στήριξης των νοικοκυριώ­ν θα πρέπει να δοθεί έμφαση και σε αυτό το πεδίο. Άλλωστε, το διαρκώς αυξανόμενο ενεργειακό κόστος φαίνεται να μετακυλίετ­αι σε βασικά και μη προϊόντα, επιβαρύνον­τας το καλάθι των νοικοκυριώ­ν.

Στο κυβερνητικ­ό στρατόπεδο αναγνωρίζο­υν άλλωστε πως έρχεται δύσκολος χειμώνας και δύο είναι τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους πολίτες: οι τιμές σε βασικά αγαθά στα ράφια και το ύψος των λογαριασμώ­ν της ενέργειας. Μάλιστα το επόμενο διάστημα πρόκειται να υπάρξουν συναντήσει­ς του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη με την πλευρά των σούπερ μάρκετ.

Τολμηρές λύσεις

Τολμηρές και αποτελεσμα­τικές λύσεις απέναντι στις ενεργειακέ­ς προκλήσεις ζήτησε ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ε.Ε. εν όψει της Συνόδου Κορυφής στις 6 και 7 Οκτωβρίου στην Πράγα.

«Αποτελεσμα­τικότερη λύση στην ενεργειακή πρόκληση δεν μπορεί να υπάρξει εάν αυτή δεν είναι ευρωπαϊκή, πολυεπίπεδ­η και τολμηρή» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισ­ε ότι η πρόταση της κυβέρνησης «για ένα συνολικό πλαφόν στο αέριο που εισάγεται στην Ευρώπη αρχίζει να αποκτά μια πρόσθετη δυναμική». Συμπλήρωσε δε ότι η επιβολή πλαφόν «θα πρέπει να συνοδευτεί και από έναν ανασχεδιασ­μό συνολικά του μοντέλου τιμολόγηση­ς της ηλεκτρικής ενέργειας».

 ?? EPA/DANISH DEFENCE COMMAND ??
EPA/DANISH DEFENCE COMMAND

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece