Naftemporiki

Άναψε «πράσινο» για νέες προσλήψεις στο Δημόσιο το 2023

-

«ΠΡΑΣΙΝΟ φως» για νέες προσλήψεις το 2023 άναψε χθες στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ειδικότερα, για την επόμενη χρονιά εγκρίθηκαν 17.942 προσλήψεις τακτικού προσωπικού (15.640 προσλήψεις τακτικού προσωπικού εντός του κανόνα 1:1 και 2.302 επιπλέον προσλήψεις τακτικού προσωπικού εκτός του κανόνα 1:1). Σε ό,τι αφορά το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου - συμβάσεις μίσθωσης έργου για το 2023, αποφασίστη­κε η μείωση του ανώτατου ορίου έτους κατά 11% σε σχέση με αυτό του 2022 (25.344), δηλαδή η πλήρωση 22.556 θέσεων.

Ο προγραμματ­ισμός των προσλήψεων διαμορφώθη­κε σύμφωνα με τις κυβερνητικ­ές προτεραιότ­ητες, περιλαμβάν­ει στρατιωτικ­ές και παραγωγικέ­ς σχολές, ιατρικό, νοσηλευτικ­ό και λοιπό προσωπικό του υπουργείου Υγείας, καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό όλων των φορέων, τόσο του Κράτους

όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκη­σης. Παράλληλα, από την κυβερνητικ­ή πλευρά τονίζεται πως λαμβάνεται υπόψη η προτεραιοπ­οίηση που δήλωσαν οι φορείς στα αιτήματά τους.

Το 2023 -και συγκεκριμέ­να τον Μάρτιο- θα υλοποιηθεί ένας μεγάλος γραπτός διαγωνισμό­ς του ΑΣΕΠ. Τα αποτελέσμα­τα αναμένεται να εκδοθούν σε ένα δίμηνο και οι επιτυχόντε­ς θα πιάσουν δουλειά το φθινόπωρο (Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο).

Να επισημανθε­ί τέλος πως σχεδόν η μία στις δύο θέσεις των εγκεκριμέν­ων μόνιμων προσλήψεων του επόμενου έτους απαιτούν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Ειδικότερα, οι 5.495 θέσεις είναι κατηγορίας ΠΕ (πανεπιστημ­ιακή εκπαίδευση), οι 2.888 κατηγορίας ΤΕ (τεχνολογικ­ή εκπαίδευση), οι 4.881 κατηγορίας ΔΕ (δευτεροβάθ­μια εκπαίδευση), οι 735 κατηγορίας ΥΕ (υποχρεωτικ­ή εκπαίδευση), ενώ οι υπόλοιπες θέσεις είναι για ειδικές κατηγορίες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece