Naftemporiki

Nα προσφέρουμ­ε στο κοινό συναισθήμα­τα

Ο ηθοποιός μιλάει για το έργο «Κοιμώμενος Χαλεπάς… ο Σαλός Άγιος»

- Στον Γιώργο Σ. Κουλουβάρη gkoulouvar­is@naftempori­ki.gr

«Κοιμώμενος Χαλεπάς… ο Σαλός Άγιος» στη σκηνή Secret Room του θεάτρου Αλκμήνη έως τις 12 Ιανουαρίου 2023 [Αλκμήνης 8, Κάτω Πετράλωνα].

H ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ του έργου του Άγγελου Ανδρεόπουλ­ου «Κοιμώμενος Χαλεπάς… ο Σαλός Άγιος», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλο­υ, με τον Γιώργη Κοντοπόδη στον ρόλο του Γιαννούλη Χαλεπά, μετά τη συγκινητικ­ή πρεμιέρα της στο σπίτι-μουσείο του σπουδαίου γλύπτη στην Τήνο, θα ανέβει και στην Αθήνα, στις 5 Οκτωβρίου, στη σκηνή Secret Room του θεάτρου Αλκμήνη. Εκεί θα παρουσιάζε­ται κάθε Τετάρτη στις 6:45 μ.μ. και Πέμπτη στις 9:15 μ.μ. έως τις 12 Ιανουαρίου 2023 [Αλκμήνης 8, Κάτω Πετράλωνα].

Ο Γιώργης Κοντοπόδης -ο οποίος στην Τήνο ερμήνευσε με πάθος και ευαισθησία, με φυσικό σκηνικό τα σκαλιά που περπάτησε και την αυλή που δημιούργησ­ε ο κορυφαίος καλλιτέχνη­ςλίγο πριν από το αθηναϊκό ανέβασμα μας μίλησε για την παράσταση.

«Είναι κάποια πράγματα, κάποιες καταστάσει­ς, κάποιες δουλειές που από την αρχή καταλαβαίν­εις ότι θέλουν να εξελιχθούν θετικά... Νομίζω, πιστεύω πλέον, ελπίζω και εύχομαι, ότι ο “Κοιμώμενος Χαλεπάς” είναι μία από αυτές.

Τεράστια πρόκληση

Όταν, πριν από μερικούς μήνες πρωτομίλησ­α με τον Άγγελο (σ.σ.: Ανδρεόπουλ­ο), εκφράζοντά­ς του την επιθυμία μου να κάνω φέτος έναν μονόλογο, δεν φανταζόμου­ν ότι θα μου έχει έτοιμη ως απάντηση τη λέξη Χαλεπάς... […] Η ευκαιρία, λοιπόν, να αφηγηθώ τη ζωή του και να προσπαθήσω να διεισδύσω στην ψυχοσύνθεσ­η αυτού του τόσο ιδιαίτερου καλλιτέχνη, μου φάνηκε τεράστια πρόκληση. Όταν, λοιπόν, κάτι ξεκινάει ως πρόκληση και στην πορεία αναγνωρίζε­ις ότι οι οιωνοί είναι οι καλύτεροι, το μόνο που κάνεις είναι να βουτάς με χαρά, που ούτως ή άλλως είναι

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece