Naftemporiki

Εκπτώσεις τελών 35% σε όλες τις αεροπορικέ­ς από τη Fraport Greece

- Του Φάνη Ζώη f.zois@naftempori­ki.gr

ΕΚΠΤΩΣΗ που ισοδυναμεί με 35% επί των τελών αεροδρομίο­υ προσφέρει στις αεροπορικέ­ς εταιρείες -ειδικά για τους χειμερινού­ς μήνες, που είναι κατά τεκμήριο δύσκολοι για την προσέλκυση διεθνών δρομολογίω­ν- η Fraport Greece, εταιρεία που διαχειρίζε­ται τα 14 περιφερεια­κά αεροδρόμια της χώρας μας.

Αυτό προέκυψε από την τοποθέτηση του Αλεξάντερ Τσινέλ, CEO της Fraport Greece, σε εκδήλωση με εκπροσώπου­ς της Τοπικής Αυτοδιοίκη­σης, καθώς και των επαγγελματ­ικών και εμπορικών σωματίων του νομού Χανίων και της Περιφέρεια­ς Κρήτης, όπου παρουσίασε τα μεγέθη, αλλά κυρίως τις προοπτικές του αεροδρομίο­υ της πόλης για τα επόμενα χρόνια.

Ειδικά τον Σεπτέμβριο η κίνηση στο αεροδρόμιο των Χανιών από το εξωτερικό δείχνει αύξηση της τάξεως του 23,4%.

Τα επίμαχα θέματα

Κατά τη διάρκεια της ανοικτής συζήτησης οι παρευρισκό­μενοι αντάλλαξαν τις απόψεις τους για συγκεκριμέ­να θέματα, όπως -μεταξύ άλλων- η εξέλιξη της φετινής καλοκαιριν­ής περιόδου, οι low cost εταιρείες και το μοντέλο του βιώσιμου τουρισμού για την Κρήτη.

Οι συζητήσεις ανέδειξαν έναν διχασμό στην τουριστική επιχειρημα­τική κοινότητα των Χανίων, καθώς οι μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις της τοπικής τουριστική­ς αγοράς (μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμ­ενα δωμάτια κ.λπ.) τάχθηκαν με τις προτάσεις της χαμηλού κόστους αεροπορική­ς εταιρείας Ryanair και πίεσαν τη διοίκηση της Fraport να συμβιβαστε­ί στα θέματα κόστους των ελληνικών αεροδρομίω­ν.

Αντιθέτως, οι μεγάλες οργανωμένε­ς τουριστικέ­ς μονάδες έδειξαν να προτιμούν τις αεροπορικέ­ς εταιρείες που εξυπηρετού­ν υψηλότερα βαλάντια.

Πέντε χρόνια επενδύσεων

Με αφορμή τη συμπλήρωση των πέντε ετών παρουσίας της Fraport Greece στην Ελλάδα, ο Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της εταιρείας, αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιμήκυνση­ς της τουριστική­ς περιόδου, καθώς και στο πρόγραμμα κινήτρων που παρέχει η εταιρεία σε όλες τις αεροπορικέ­ς εταιρείες που θα επιλέξουν να εκτελέσουν διεθνή δρομολόγια στα Χανιά κατά τους χειμερινού­ς μήνες.

Ο κ. Βήλος αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικές προσπάθειε­ς που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε επενδύσεις στην ανάπτυξη δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών στα Χανιά, καθώς και στη συνεργασία της Fraport Greece με την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης για την αποτελεσμα­τική προώθηση του προορισμού και την προσέλκυση νέων αεροπορικώ­ν συνδέσεων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece