Naftemporiki

Αύξηση τζίρου, μείωση κερδών για την ΚΡΙ-ΚΡΙ

-

ΑΥΞΗΣΗ τζίρου κατά 18,7% κατέγραψε στο πρώτο εξάμηνο του 2022 η βιομηχανία γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ, με εργασίες 83,39 εκατ., έναντι 70,23 εκατ. στην αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα λειτουργικ­ά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 7,50 εκατ. ευρώ έναντι 14,65 εκατ. το 2021, τα κέρδη προ φόρων σε 5,07 εκατ., έναντι 12,58 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2021 και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σε 4,06 εκατ., έναντι 10,05 εκατ. το 2021.

Στον κλάδο γιαουρτιού συνολικά οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 17,3% σε αξία και 14% σε όγκο. Στις αγορές του εξωτερικού, οι πωλήσεις παρουσιάζο­υν ισχυρή διψήφια ανάπτυξη, +21%, αγγίζοντας τα 33 εκατ. Σημαντική ώθηση υπάρχει από την αγορά της Ιταλίας (αύξηση 26%), του Ηνωμένου Βασιλείου (αύξηση 11%) και από άλλες χώρες όπως η Σουηδία, η Γερμανία και η Αυστρία.

Στην τρέχουσα συγκυρία, όπως επισημαίνε­ι η διοίκηση της εταιρείας, αναδεικνύε­ται η τάση ενίσχυσης του μεριδίου αγοράς των γιαουρτιών ιδιωτικής ετικέτας, αποτέλεσμα της στροφής των καταναλωτώ­ν σε value for money προϊόντα. Από αυτήν αναμένεται να προκύψει όφελος για την ΚΡΙ-ΚΡΙ, μιας και αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό για την εγχώρια αγορά γιαουρτιών ιδιωτικής ετικέτας.

Πλέον, στο οκτάμηνο η ανάπτυξη των εγχώριων πωλήσεων γιαουρτιού ξεπερνά το +15%, ενώ στον κλάδο του παγωτού οι πωλήσεις της εταιρείας στην εγχώρια αγορά εμφανίζουν άνοδο 16,6%.

Οι υψηλές τιμές των υλικών και της ενέργειας, προσθέτει η διοίκηση της εταιρείας, οδήγησαν στη συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους. Η εταιρεία μετακύλισε μέρος της αύξησης του κόστους της στις τιμές των προϊόντων.

 ?? ?? Οι υψηλές τιμές των υλικών και της ενέργειας οδήγησαν στη συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους.
Οι υψηλές τιμές των υλικών και της ενέργειας οδήγησαν στη συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece