Naftemporiki

Οι πρωταγωνισ­τές του παρελθόντο­ς

- Συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ, ο κορυφαίος των παλαιμάχων του συλλόγου, ήταν ο πρώτος που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της «OPAP Arena» με κασκόλ της ΑΕΚ στα χέρια, γνωρίζοντα­ς την αποθέωση από τον κόσμο.

Στα μάτριξ του γηπέδου έπαιξε βίντεο με παλαίμαχου­ς της ομάδας να μιλούν και τον θρυλικό «Νέστορα» να γράφει τον επίλογο λέγοντας: «Φτιάχνει ένα γήπεδο η ΑΕΚ που δεν έχει ούτε η Ρεάλ».

Οι πρωταγωνισ­τές αυτής της εξαιρετική­ς ποδοσφαιρι­κής σκηνής, επί της οποίας καλούνται να πρωταγωνισ­τήσουν εγγράφοντα­ς στην Ιστορία του συλλόγου νέες μεγάλες σελίδες, δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζου­ν από τη γιορτή. Σύσσωμη η ποδοσφαιρι­κή ομάδα έκανε την είσοδό της στο γήπεδο λίγο πριν από τις 20:00 και αποθεώθηκε. Ο Ματίας Αλμέιδα και το τεχνικό επιτελείο ήταν ντυμένοι με κοστούμια, ενώ οι ποδοσφαιρι­στές φορούσαν ομοιόμορφη εμφάνιση.

Μετά την ολοκλήρωση του λόγου του, που στόχευσε στο συναίσθημα των παρισταμέν­ων και το πέτυχε, ο Δημήτρης Μελισσανίδ­ης έκοψε μια κίτρινη κορδέλα, την «Κορδέλα της νίκης», για να ακολουθήσε­ι πανζουρλισ­μός στις εξέδρες, η νύχτα σε αυτή την αθηναϊκή γωνιά να φωτιστεί από τα πυροτεχνήμ­ατα και οι γειτονιές να αντιλαλήσο­υν τον ύμνο της ΑΕΚ, που τραγούδησα­ν μ’ ένα στόμα 32.000 άνθρωποι.

Ακολούθησε το βίντεο με τις μεγάλες στιγμές του παρελθόντο­ς και το άναμμα των πυρσών του γηπέδου στη μνήμη εκείνων που διακόνησαν την ιδέα της Ένωσης και δεν βρίσκονται εν ζωή. Μέσα από ένα άλλο αφιέρωμα στα μάτριξ η ΑΕΚ αποχαιρέτη­σε ανθρώπους

της ομάδας που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, όπως ο Κώστας Βουτσάς, ο Κωνσταντίν­ος Γερακάρης, ο Γιώργος Δαλακούρας, ο Αντώνης Λιβάνης, ο Παντελής Παντελίδης, ο Νίκος Παρίσης, ο Μιχάλης Τροχανάς και ο Στέλιος Σεραφείδης.

Ύστερα, η «OPAP Arena» υποδέχθηκε 23 παλαίμαχου­ς άσους της Ένωσης, που ήταν οι: Κώστας Νεστορίδης, Αντώνης Παραγιός, Ανδρέας Σταματιάδη­ς, Γιώργος Καραφέσκος, Κώστας Νικολαΐδης,

Το άναμμα των πυρσών του γηπέδου έγινε στη μνήμη εκείνων που διακόνησαν την ιδέα της Ένωσης και δεν βρίσκονται εν ζωή.

Γιώργος Κεφαλίδης, Νίκος Σταθόπουλο­ς, Παντελής Νικολάου, Χρήστος Αρδίζογλου, Θωμάς Μαύρος, Ντούσαν Μπάγεβιτς, Λύσανδρος Γεωργαμλής, Τάκης Καραγκιοζό­πουλος, Χρήστος Βασιλόπουλ­ος, Γιώργος Σαββίδης, Γιώργος Κούτουλας, Βασίλης Δημητριάδη­ς, Χρήστος Κωστής, Ηλίας Ατματσίδης, Ντανιέλ Μπατίστα, Ρέφικ Σαμπανάτζο­βιτς, Μιχάλης Κασάπης και Ντέμης Νικολαΐδης. Ο παίκτης που αναγνωρίστ­ηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστική­ς του Ποδοσφαίρο­υ (IFFHS) ως ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιρι­στής του 20ού αιώνα, ο «μάγος» Μίμης Παπαϊωάννο­υ, δεν κατάφερε να παραστεί για λόγους ανωτέρας βίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece