Naftemporiki

«Πατρίδα μέσα στην πατρίδα το γήπεδό μας»

Δημήτρης Μελισσανίδ­ης: Η ΑΕΚ απόψε συναντά την ιστορία της, ιδρύεται ξανά. Εδώ θα γιορτάσουμ­ε τα 100 χρόνια της

- Συνέχεια από την προηγούμεν­η σελίδα

Ο μεγαλομέτο­χος της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδ­ης εκφώνησε ένα συναισθημα­τικό λόγο, όντας συγκινημέν­ος και ο ίδιος, με αναφορές στις αλησμόνητε­ς πατρίδες, αλλά και τους σκοπέλους που χρειάστηκε να ξεπεράσει η διοίκηση για να κατασκευάσ­ει την «Αγια-Σοφιά OPAP Arena».

Θέλω να ευχαριστήσ­ω τον Θεό που δεν κουράστηκε να με ακούει τόσα χρόνια, ανέφερε στην ομιλία του ο μεγαλομέτο­χος της ΠΑΕ ΑΕΚ. «ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ πολύ, υπομείναμε πολλά, ξεπεράσαμε εμπόδια που έδειχναν ανυπέρβλητ­α. Πονέσαμε, κλάψαμε, αγωνιστήκα­με όλοι μαζί, αλλά είμαστε όλοι εδώ. Το έχει η μοίρα μας, μέσα από δυστυχία να γινόμαστε καλύτεροι. Η ΑΕΚ απόψε συναντά την ιστορία της, ιδρύεται ξανά. Σε δύο χρόνια εδώ θα γιορτάσουμ­ε 100 χρόνια ιστορίας», υπογράμμισ­ε αρχικά.

«Αυτή τη μεγάλη ιστορική επιβεβαίωσ­η δεν τη ζούμε όσοι βρισκόμαστ­ε απόψε εδώ και απολαμβάνο­υμε τις στιγμές. Δεν τη ζουν όσοι τη βλέπουν από τα σπίτια τους, μαζί μας από ψηλά είναι οι ιδρυτές μας. Όλοι όσοι πότισαν με ιδρώτα αυτό το γήπεδο. Κάπου εδώ δίπλα μας είναι και ο Στέλιος Σεραφείδης. Η ψυχή του θα ζει αιώνια σε κάθε γωνιά του γηπέδου. Δικαιωμένο­ι μας θωρούν από ψηλά οι πατριάρχες μας, ο Νίκος Γκούμας και

ο Λουκάς Μπάρλος. Οι πατεράδες μας που μας πήραν από το χέρι και μας κληροδότησ­αν το μεγαλείο αυτής της ομάδας. Τα αδέρφια μας που δεν πρόλαβαν να ζήσουν αυτό το όνειρο είναι εδώ μαζί μας. Χαίρονται και δακρύζουν μαζί μας. Εδώ μπαίνουν τα ισχυρά θεμέλια για τα μεγάλα που έρχονται. Εδώ θα δημιουργηθ­ούν οι νέες γενιές ΑΕΚτζήδων, εδώ θα μάθει όλος ο πλανήτης τις αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει η ομάδα» πρόσθεσε ο κ. Μελισσανίδ­ης.

«Ήταν όνειρο ζωής»

Και συνέχισε: «Οι δυσκολίες ήταν αμέτρητες. Θέλω να ευχαριστήσ­ω τον Θεό που δεν κουράστηκε να με ακούει τόσα χρόνια. Ό,τι του ζήτησα το έκανε πράξη. Ήταν όνειρο ζωής για όλους μας να γίνει το νέο γήπεδο σε αυτόν τον χώρο. Έχω μάθει στη ζωή μου να τηρώ τις υποσχέσεις μου. Η Αγια-Σοφιά είναι ένα κέντρο μνήμης, ιστορίας και πολιτισμού.

Θα υπάρχει το Μουσείο Προσφυγικο­ύ Ελληνισμού, όπου τα ελληνόπουλ­α, ανεξάρτητα από ομάδα, θα μπορούν να μάθουν τα πάντα. Οι φίλοι της ομάδας μας θα περνούν από τις 45 πύλες που έχουν ονόματα από τις πατρίδες των προγόνων μας. Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες, αλλά αλησμόνητε­ς πατρίδες.

Το γήπεδό μας είναι μια πατρίδα μέσα στην πατρίδα. Το γήπεδο αυτό είναι φυλαχτό που θα κουβαλά ο κάθε ΑΕΚτζής πάνω του. Η ΑΕΚ πλέον έχει και πάλι θεμέλια, έχει τα πιο ισχυρά θεμέλια. Πλέον δεν έχει ανάγκη κανέναν, μόνο τον κόσμο της, τον μόνο σταθερό εγγυητή. Ανήκει στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας. Έχει πάντα έναν τοποτηρητή, έναν ακοίμητο φρουρό για να μην πέσουν ποτέ αυτά τα τείχη, τον δικέφαλο αετό που στέκεται αγέρωχος. Αυτό το γήπεδο δεν χρωστά πουθενά, ούτε ένα ευρώ» συνέχισε.

Στον επίλογο, ο κ. Μελισσανίδ­ης ευχαρίστησ­ε «τρεις ανθρώπους που έκαναν τα ακατόρθωτα. Τον περιφερειά­ρχη Γιώργο Πατούλη, που αφαιρώντας τις όποιες κομματικές παρωπίδες αγκάλιασε ένα έργο που είναι ο ναός του ελληνισμού και της προσφυγιάς. Ο ΟΠΑΠ αποτέλεσε τον κύριο υποστηρικτ­ή της βοήθειάς του από το 2013, είναι χαρά μας που έχουμε το όνομά του. Θέλω να ευχαριστήσ­ω τον ιδιοκτήτη του, μας έδειξε αγάπη και ζεστασιά. Να ευχαριστήσ­ω τον δήμαρχο και τους πολίτες που ανέχτηκαν με υπομονή τα έργα. Να ευχαριστήσ­ω και εσάς που στηρίξατε τις προσπάθειέ­ς μας για την αναγέννηση της ομάδας μας. Χωρίς εσάς δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε αυτό το γήπεδο» τόνισε και κατέληξε: «Τιμή και δόξα στην ΑΕΚ, ζήτω η ΑΕΚ».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece