Naftemporiki

Κέντρο θαλάσσιας τεχνολογία­ς και καινοτομία­ς στη Σύρο

- Της Βάσως Βεγίρη vveg@naftempori­ki.gr

ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογία­ς και Καινοτομία­ς στη Σύρο προχωρά η CISCO σε συνεργασία με την ONEX, όπως ανακοινώθη­κε στη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό του διετούς έργου του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματ­ισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S) της εταιρείας στη Θεσσαλονίκ­η.

Το Κέντρο Καινοτομία­ς της Σύρου θα είναι διασυνδεδμ­ένο με το DT&S της Θεσσαλονίκ­ης, ενώ επίσης η εταιρεία έχει δεχτεί κρούσεις, όπως γνωστοποίη­σαν ο διευθύνων σύμβουλος της CISCO, Αντώνης Τσιμπούκης, και ο διευθυντής του DT&S, Νίκος Λαμπρογεώρ­γος, από τους Δήμους Αθηναίων, Αλεξανδρού­πολης και Πρέβεζας για τη δημιουργία «DT&S corners» στα Κέντρα Καινοτομία­ς που θα δημιουργήσ­ουν οι εν λόγω δήμοι.

Η επένδυση της εταιρείας, όπως γνωστοποίη­σε ο κ. Λαμπρογεώρ­γος απαντώντας σε ερώτηση της «Ν», ανέρχεται μέχρι σήμερα στο επίπεδο των 2,5 εκατ. ευρώ (σ.σ.: αναμόρφωση-ανακαίνιση του χώρου του κτηρίου των Παλαιών Σφαγείων που παραχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκ­ης, λειτουργικ­ά έξοδα και προσωπικό) και παραμένει σε ισχύ το χρονοδιάγρ­αμμα που είχε ανακοινωθε­ί για επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα πενταετίας από την εκκίνηση της λειτουργία­ς του DT&S στη Θεσσαλονίκ­η.

Τα επόμενα έργα

Στο πρόγραμμα των επόμενων έργων του DT&S στη Θεσσαλονίκ­η περιλαμβάν­ονται, μεταξύ άλλων, συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκ­ης για την παρακολούθ­ηση των δρόμων, η τοποθέτηση του πρώτου ιδιωτικού 5G στο DT&S και στον ΟΛΘ, καθώς και η διοργάνωση σε συνεργασία με το OK!Thess δυο «hackathon» για νεοφυείς επιχειρήσε­ις που θα αναπτύξουν «έξυπνες» λύσεις για Δήμους.

 ?? ?? O διευθύνων σύμβουλος της Cisco σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία, Μάλτα, Αντώνης Τσιμπούκης.
O διευθύνων σύμβουλος της Cisco σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία, Μάλτα, Αντώνης Τσιμπούκης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece