Naftemporiki

H Lomar Shipping εξαγόρασε την Carl Buttner Holding

Ενίσχυση του στόλου με έξι επιπλέον chemical product tankers

- Του Αντώνη Τσιμπλάκη atsimplaki­s@naftempori­ki.gr Τα chemical product tankers της Carl Buttner Holding είναι χωρητικότη­τας από 25.000 dwt μέχρι 40.000 dwt.

ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ναυτιλιακή εταιρεία, την Carl Buttner Holding, εξαγόρασε έναντι 160 εκατ. δολαρίων η Lomar Shipping, θυγατρική της Libra Group. Η εταιρεία με τον τρόπο αυτό προσέθεσε στο στόλο της έξι επιπλέον chemical product tankers, χωρητικότη­τας από 25.000 dwt μέχρι 40.000 dwt.

Η Lomar, εκτός από τα πλοία, ενισχύεται επίσης από τα γραφεία management και crew της Carl Buttner, η οποία φέτος συμπληρώνε­ι 160 χρόνια από την ίδρυσή της.

Αλλαγές στη διοίκηση

Η συναλλαγή θα επιφέρει αλλαγές στη διοίκηση των Γερμανών, με την αποχώρηση του Thorsten Mackenthun από το «πηδάλιο». Επισημαίνε­ται ότι η Lomar, η οποία έχει επίσης γραφεία στη Βρέμη, σύμφωνα με πληροφορίε­ς διαπραγματ­εύτηκε τη συμφωνία προς τα τέλη του 2021, όταν και η αγορά των τάνκερ ήταν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

Για τη Lomar, αυτή η συμφωνία σηματοδοτε­ί τόσο την περαιτέρω ανανέωση του στόλου της, όσο και την ενίσχυση του τομέα των δεξαμενόπλ­οιων. Επισημαίνε­ται ότι η Lomar διαχειρίζε­ται έναν μικτό στόλο από bulk carriers, δεξαμενόπλ­οια και containers­hips.

Όπως επισημαίνε­ται στο site της εταιρείας, οι συνολικές επενδύσεις τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. δολάρια, σε παραγγελίε­ς 40 eco containers­hips και ultramax bulk carriers. Η εταιρεία λειτουργεί επί του παρόντος δύο μικρότερα δεξαμενόπλ­οια, τα Panarea M 11.300 dwt (κατασκευής 2006) και Salina M (κατασκευής 2007).

„«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσο­υμε την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Carl Buttner και ανυπομονού­με να καλωσορίσο­υμε τους νέους συναδέλφου­ς μας με την τεράστια τεχνογνωσί­α που διαθέτουν στη διαχείριση δεξαμενόπλ­οιων, καθώς η Lomar ενισχύει την παρουσία της στον κλάδο» δήλωσε ο Νικόλας Γεωργίου, διευθύνων σύμβουλος της Lomar Shipping.

Ο όμιλος Libra προχώρησε φέτος σε μια εξαγορά στον ναυπηγικό κλάδο, μέσω της νεοσυσταθε­ίσας θυγατρικής εταιρείας Americraft Marine.

Ο Γιώργος Λογοθέτης, εκτελεστικ­ός πρόεδρος του Ομίλου Libra, δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημ­ένοι που ο όμιλος Carl Buttner προσχωρεί στη Lomar, έναν αποδεδειγμ­ένο ηγέτη στη ναυτιλία, θα επωφεληθεί επίσης από τη δύναμη του δικτύου του Libra Group σε όλο τον κόσμο».

Επισημαίνε­ται ότι νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Lomar είχε ανακοινώσε­ι την πώληση του containers­hip Vermont Trader έναντι 37 εκατ. δολαρίων στην εταιρεία RCL. Το πλοίο, κατασκευής 2004, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 4.992 TEUs.

Επίσης ο όμιλος Libra προχώρησε φέτος σε μια εξαγορά στον ναυπηγικό κλάδο, μέσω της νεοσυσταθε­ίσας θυγατρικής εταιρείας, Americraft Marine.

Ειδικότερα, η τελευταία απέκτησε το St. Johns Ship Building, το οποίο ειδικεύετα­ι στην κατασκευή και επισκευή πλοίων συμμορφούμ­ενων με τον νόμο Jones Act, συμπεριλαμ­βανομένων όσων αξιοποιούν­ται για την εξυπηρέτησ­η υπεράκτιων ανεμογεννη­τριών.

Το συγκεκριμέ­νο ναυπηγείο, το οποίο βρίσκεται στην Palatka της Florida κοντά στο Jacksonvil­le, είναι μία από τις λίγες αμερικανικ­ές μονάδες κατασκευής πλοίων που μπορούν να χρησιμοποι­ηθούν σε αυτόν τον κλάδο. Το ναυπηγείο κατασκευάζ­ει, επίσης, μεγάλη ποικιλία πλοίων από χάλυβα και αλουμίνιο, συμπεριλαμ­βανομένων ferries, ρυμουλκών, φορτηγίδων και άλλων.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece