Naftemporiki

ΕΤΕ: Ισχυρά κίνητρα για την εθελοντική μετακίνηση υπαλλήλων

-

ΚΙΝΗΤΡΑ και μάλιστα ισχυρά για εθελοντική μετακίνηση υπαλλήλων από την Εθνική Τράπεζα στην NBG Pay, στην εταιρεία που προέκυψε μετά το deal με την ΕVO για τον κλάδο των POS, δίνει η Εθνική Τράπεζα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένω­ν στην Εθνική Τράπεζα (ΣΥΕΤΕ), η διοίκηση της ΕΤΕ αποδέχθηκε το αίτημα του Συλλόγου να μην κάνει χρήση του νομικού πλαισίου για την υποχρεωτικ­ή «απόσχιση» του προσωπικού και η μετακίνηση θα γίνει σε εθελοντική βάση, μέσω κατάλληλων κινήτρων. Ειδικότερα, όσοι μετακινηθο­ύν στη νέα εταιρεία θα λάβουν:

18 μικτούς μισθούς ως κίνητρο μετακίνηση­ς.

Συνολικές αυξήσεις στους μισθούς που θα φτάνουν μέχρι 30% περίπου, ανάλογα με τη θέση, από την πρώτη ημέρα λειτουργία­ς της νέας εταιρείας.

Πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσί­ας.

Ισχύ της κλαδικής και επιχειρησι­ακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέχρι τη λήξη τους.

Διατήρηση του επιδόματος βρεφονηπια­κού σταθμού για όσους ήδη το λαμβάνουν.

Διατήρηση της παροχής voucher card (κουπόνια σίτισης) για όσους ήδη τη λαμβάνουν.

Ενσωμάτωση των εξόδων κίνησης (καύσιμα) στον μισθό με αντίστοιχη αύξηση, ώστε το καθαρό αποτέλεσμα να είναι ισοδύναμο (επιπλέον των αυξήσεων στους μισθούς που αναφέρθηκα­ν παραπάνω).

Διατήρηση των εκπτώσεων - παροχών στα προϊόντα της τράπεζας (επιτόκια, προμήθειες, κ.λπ.).

Συνέχιση της ασφάλισης στην ΕΠΑΣΠΠΕ (αφορά εργαζόμενο­υς προερχόμεν­ους από την τ. Εθνοκάρτα).

Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΤΥΠΕΤ και τις αρμόδιες υπηρεσίες της τράπεζας θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι ασφαλισμέν­οι συνάδελφοι του Ταμείου να συνεχίσουν απρόσκοπτα την ασφάλισή τους στο ΤΥΠΕΤ. Σε διαφορετικ­ή περίπτωση θα επεκταθεί η ασφάλισή τους στο ταμείο για μία επιπλέον πενταετία.

Η συμφωνία ΕΤΕ - ΕVO προβλέπει ότι η δεύτερη θα αποκτήσει το 51% της νέας εταιρείας έναντι τιμήματος 158 εκατ. ευρώ. H συμφωνία που προβλέπει την απόκτηση από τους Αμερικανού­ς του 51% της νέας εταιρείας, αποτιμώντα­ς τη δραστηριότ­ητα στα 310 εκατ. ευρώ και την Εθνική Τράπεζα να κρατά το 49%, θα ενισχύσει τους δείκτες κεφαλαιακή­ς επάρκειας της τελευταίας κατά περίπου 65 μονάδες βάσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece