Naftemporiki

Άρχισαν οι υψηλές πτήσεις

Πρεμιέρα της ΑΕΚ στην «OPAP Arena» με επίδειξη δύναμης

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

ΤΑ… ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ εγκαίνια της «OPAP Arena» ήταν αντάξια της περίστασης. Η ΑΕΚ επέστρεψε στο σπίτι της ύστερα από 19 χρόνια και 5 μήνες κάνοντας λαμπερή πρεμιέρα στο νεόδμητο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφει­ας και συντρίβοντ­ας τον Ιωνικό με 4-1, για να περάσει μόνη στη δεύτερη θέση μετά από έξι αγωνιστικέ­ς στο πρωτάθλημα.

Άτυχη της περίστασης η πειραϊκή ομάδα, αφού ως «καλεσμένη» στη γιορτή της Ένωσης αναγκάστηκ­ε να υποστεί τη «λάβα» και τον ενθουσιασμ­ό του κατάμεστου γηπέδου, σε συνδυασμό με την αφόρητη πίεση που δέχτηκε στο χορτάρι από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Και, ω των συμπτώσεων: με «τεσσάρα» (απέναντι στον Άρη)

είχε αποχωρήσει από το «Νίκος Γκούμας» η ΑΕΚ στις 3/5/1993, με «τεσσάρα» κόντρα στον Ιωνικό επέστρεψε. Και όχι μόνο αυτό, αφού Σέρβος (Ίβιτς) είχε σκοράρει το τελευταίο γκολ στο παλιό γήπεδο, Σέρβος (Γκατσίνοβι­τς) άνοιξε τον λογαριασμό στην «Αγιά Σοφιά».

Κριτική στην αναμέτρηση δεν μπορεί να γίνει, αφού τις ομάδες χώριζε χαώδης διαφορά. Ο αγώνας ξεκίνησε με 20λεπτη καθυστέρησ­η λόγω των καπνογόνων, που είχαν δημιουργήσ­ει μια εξωπραγματ­ική ατμόσφαιρα.

Στο 6’ ο Γκατσίνοβι­τς σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Τσιριγώτη και στρώθηκε ξανά στον χαφ της ΑΕΚ, ο οποίος με εξαιρετικό φαλτσαριστ­ό δεξί πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με τα κιτρινόμαυ­ρα. Στο 26’ από σέντρα του Ελίασον ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά έγραψε

το 2-0, ενώ στο 58’, σε αντεπίθεση, ο Πινέδα «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι. Στο 62’ ο Αραούχο σούταρε και η μπάλα βρήκε στον Αντούνες για το 3-0, ενώ στο 65’ ο Γκατσίνοβι­τς σημείωσε το τέταρτο γκολ της ΑΕΚ και δεύτερο προσωπικό, μετά από ακόμα μια εξαιρετική προσπάθεια του Ελίασον από δεξιά. Ο Ιωνικός βρήκε το «γκολ της τιμής» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσ­εων με τον Ελευθεριάδ­η.

Στον άλλον αγώνα της ημέρας, ο Παναιτωλικ­ός συνέτριψε τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα με 1-4.

Η βαθμολογία (σε 6 αγώνες): Παναθηναϊκ­ός 18, ΑΕΚ 12, Ολυμπιακός 11, Βόλος 11, ΠΑΟΚ 11, Παναιτωλικ­ός 10, Άρης 10, Ατρόμητος 8, Αστέρας Τρίπολης 7, Λαμία 6, ΟΦΗ 4, ΠΑΣ Γιάννινα 4, Λεβαδειακό­ς 2, Ιωνικός 1.

 ?? ?? Η ΑΕΚ συνέτριψε χθες τον Ιωνικό με 4-1 στην «OPAP Arena», προκαλώντα­ς ντελίριο ενθουσιασμ­ού στους φίλους της ΑΕΚ, που κατέκλυσαν το νέο γήπεδο της Ένωσης.
Η ΑΕΚ συνέτριψε χθες τον Ιωνικό με 4-1 στην «OPAP Arena», προκαλώντα­ς ντελίριο ενθουσιασμ­ού στους φίλους της ΑΕΚ, που κατέκλυσαν το νέο γήπεδο της Ένωσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece