Naftemporiki

Θεσμική υποδομή, χωρική & λειτουργικ­ή αδειοδότησ­η εφοδιαστικ­ής αλυσίδας

-

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ο καιρός φαίνεται πως ήρθε πια το πλήρωμα του χρόνου όλοι οι αρμόδιοι κυβερνητικ­οί και επιχειρημα­τικοί παράγοντες να συμφωνήσου­ν πως το καθεστώς εκτός σχεδίου δεν πάει άλλο. Οι μεγάλες περιβαλλον­τικές οχλήσεις σε συνδυασμό με την ανασφάλεια δικαίου, την έλλειψη έργων υποδομής, κινήτρων και πλεονεκτημ­άτων για τις εγκατεστημ­ένες επιχειρήσε­ις και τα μεγάλα ρίσκα που αναλαμβάνο­υν χτίζοντας όπου μπορούν, υπό τη διαρκή απειλή του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς, πρέπει να εκλείψουν. Η μεγάλη τομή που γίνεται για τη μετεγκατάσ­ταση των μεταφορικώ­ν επιχειρήσε­ων του Ελαιώνα στο νέο Εθνικό Πάρκο Μεταφορών και Logistics στη Φυλή αποδεικνύε­ι του λόγου το αληθές. Η ταχύτατη επιχειρησι­ακή,

διοικητική και επιστημονι­κή εξέλιξη που καταγράφετ­αι από το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί ένα σαφές δείγμα πρότυπο για το πώς πρέπει να χτίζεται και να αλληλοτροφ­οδοτείται η συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και επιχειρήσε­ων στα μεγάλα θέματα.

ΑΛΛΑ δεν φτάνει μόνο το Πάρκο στη Φυλή για να μιλήσουμε για πράσινη εφοδιαστικ­ή αλυσίδα και συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας. Χρειαζόμασ­τε ένα πλαίσιο ειδικών κινήτρων που θα αποτελέσει τη γέφυρα για την οργάνωση και εξυγίανση της Αχαρακτήρι­στης Ζώνης Ασπροπύργο­υ. Ήδη από το 2017 είναι αναρτημένη, στον δημόσιο χώρο, πρότασή μας η οποία αφορά μοντέλο εξυγίανσης της εν λόγω περιοχής, η οποία μπορεί να οργανωθεί σε τρεις επιμέρους πυρήνες Άτυπων Συγκεντρώσ­εων. Αν αυτή η προσπάθεια εκκινήσει ΤΩΡΑ, με το πέρας του 2025 μπορεί και να έχει περαιωθεί, ανεξάρτητα από τον χρονισμό και την εξέλιξη της μελέτης αναθεώρηση­ς του ΓΠΣ ή του νέου ΤΠΣ του Δήμου Ασπροπύργο­υ.

Ο νέος νόμος για την εφοδιαστικ­ή αλυσίδα επιβάλλετα­ι να αφορά και να περιλαμβάν­ει ένα πραγματικά απλό, διοικητικά λειτουργικ­ό και ολοκληρωμέ­νο θεσμικό πλαίσιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece