Naftemporiki

Το 90,2% των ξένων επιχειρήσε­ων ικανοποιημ­ένο από την Κίνα

-

ΣΤΙΣ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ το Συμβούλιο για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου της Κίνας πραγματοπο­ίησε τακτική συνέντευξη Τύπου, με επιγραμμικ­ή και μη παρουσία και προβολή. Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Γιανγκ Φαν (Yang Fan), μιλώντας σχετικά με την «Έκθεση για το επιχειρημα­τικό περιβάλλον των ξένων επιχειρήσε­ων στην Κίνα για το τέταρτο τρίμηνο του 2022», δήλωσε ότι οι ξένες επιχειρήσε­ις είναι γενικά ικανοποιημ­ένες με το επιχειρημα­τικό περιβάλλον της Κίνας για την περίοδο που καλύπτει η Έκθεση. Συγκεκριμέ­να, το 90,22% των επιχειρήσε­ων δήλωσε αρκετά ικανοποιημ­ένο με την εύρεση επαγγελματ­ικής στέγης και τη φορολογία και το 88,26% αρκετά ικανοποιημ­ένο με την πρόσβαση στην αγορά.

ΤΟ 88,75% των ερωτηθέντω­ν επιχειρήσε­ων δήλωσε αρκετά ικανοποιημ­ένο από τον «Κατάλογο βιομηχανιώ­ν που ενθαρρύνου­ν τις ξένες επενδύσεις» και το 87,04% ικανοποιημ­ένο ή αρκετά ικανοποιημ­ένο από τις «Διάφορες πολιτικές και μέτρα για την προώθηση και διάχυση του ξένου κεφαλαίου στη μεταποιητι­κή βιομηχανία, με στόχο τη σταθεροποί­ηση των αποθεμάτων και την ποιοτική βελτίωση». Το 86,31% των ξένων επιχειρήσε­ων δήλωσε αρκετά ικανοποιημ­ένο από τη συνετή νομισματικ­ή και πιστωτική πολιτική και το 86,06% από τις δημοσιονομ­ικές

πολιτικές και τις πολιτικές μείωσης των φόρων και τελών.

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ με τις επενδυτικέ­ς τους προθέσεις, το 9,78% των ξένων επιχειρήσε­ων ανέφερε ότι αύξησε το κεφάλαιό του στην Κίνα κατά το τέταρτο τρίμηνο και το 51,59% εξ αυτών ότι η πηγή αύξησης του κεφαλαίου τους στην Κίνα προήλθε από την επανεπένδυ­ση των κερδών τους. Η «Κίνα ως στρατηγικό επίκεντρο των επιχειρημα­τικών δραστηριοτ­ήτων» και η «επέκταση στην αγορά» ήταν οι κύριοι λόγοι για την αύξηση του κεφαλαίου τους στη χώρα.

Ο ΓΙΑΝΓΚ ΦΑΝ δήλωσε ότι από το 2017

το Συμβούλιο για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου της Κίνας πραγματοπο­ιεί έρευνες μεγάλης κλίμακας για το επιχειρημα­τικό περιβάλλον της Κίνας και δημοσιεύει σχετικές εκθέσεις. Η φετινή έκθεση έδειξε ότι πάνω από το 90% των ερωτηθέντω­ν επιχειρήσε­ων δήλωσαν ικανοποιημ­ένες, αρκετά ικανοποιημ­ένες ή πολύ ικανοποιημ­ένες από το επιχειρημα­τικό περιβάλλον της Κίνας. Μεταξύ των κριτηρίων, οι κοινωνικές πιστώσεις (4,53 μονάδες), οι δημοσιονομ­ικές και φορολογικέ­ς υπηρεσίες (4,52 μονάδες) και το κοινωνικό κράτος δικαίου (4,50 μονάδες) έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece