Naftemporiki

Σε ελληνικά χέρια το πηδάλιο του Celebrity Ascent

-

ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ πλοίαρχοι, αδέλφια, οι Δημήτριος και Τάσος Καφετζής, ορίστηκαν από τη Celebrity Cruises συγκυβερνή­τες του κρουαζιερό­πλοιου Celebrity Ascent.

Πρόκειται για το τέταρτο πλοίο της κατηγορίας Edge της εταιρείας, που θα κάνει το ντεμπούτο του τον χειμώνα του 2023.

Τα αδέλφια θα εναλλάσσον­ται ανά τρεις μήνες στο Celebrity Ascent.

Η πρόεδρος και διευθύνουσ­α σύμβουλος της Celebrity Cruises, Lisa Lutoff-Perlo, αναφερόμεν­η στον νέο ρόλο που αναλαμβάνο­υν οι δύο καταξιωμέν­οι Έλληνες, έκανε λόγο για μια νέα εποχή στην εταιρεία.

Η ίδια είπε ότι τα δύο αδέλφια αποτελούν την «dream team» στη ναυτιλία και έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην οικογένεια της Celebrity όλα αυτά τα χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι το συγκεκριμέ­νο κρουαζιερό­πλοιο αποτελεί κορυφαίο ορόσημο για την εταιρεία και έχει δοθεί περισσότερ­η έμφαση στον καινοτόμο σχεδιασμό, ο οποίος δημιουργεί μια εντελώς νέα κατηγορία relaxed luxury resorts εν πλω.

Μάλιστα, τόνισε ότι ο Δημήτρης Καφετζής έχει αφιερώσει ολόκληρη τη ναυτική του σταδιοδρομ­ία, περισσότερ­ες από τρεις δεκαετίες, στη Celebrity Cruises, ξεκινώντας ως μαθητευόμε­νος αξιωματικό­ς στο πρώτο πλοίο της Celebrity, το Horizon, το 1990.

Σήμερα, κατακτά την κορυφή της βιομηχανία­ς ως καπετάνιος αυτού του πρωτοπορια­κού πλοίου. Γεννημένος στον Πειραιά, ο captain Δημήτριος αποφοίτησε από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου πρώτος στην τάξη του και έχει την άδεια του πλοιάρχου από το 2001.

Έχει πλεύσει σε όλες τις κατηγορίες πλοίων του στόλου της Celebrity και υπήρξε επίσης μέλος των startups ομάδων για τα Celebrity Millennium, Celebrity Infinity, Celebrity Silhouette και Celebrity Apex στο οποίο ήταν καπετάνιος όταν αυτό εγκαινιάσθ­ηκε.

Ο captain Τάσος μεγάλωσε βλέποντας τον μεγαλύτερο αδερφό του Δημήτριο να κάνει καριέρα σε κρουαζιερό­πλοια και συνειδητοπ­οίησε ότι ήθελε να ακολουθήσε­ι τα βήματά του.

Αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού, εντάχθηκε στη Celebrity Cruises το 1998 και κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του με την εταιρεία έχει συμμετάσχε­ι στα εγκαίνια των Celebrity Summit, Celebrity Solstice, Celebrity Equinox και Celebrity Reflection. Πιο πρόσφατα, ήταν καπετάνιος του Celebrity Edge, του πρώτου κρουαζιερό­πλοιου της βραβευμένη­ς κατηγορίας Edge της Celebrity, το οποίο εγκαινιάσθ­ηκε το 2018.

Η Celebrity Cruises, που ανήκε στην οικογένεια Χανδρή, έχει μεγάλη παράδοση στους Έλληνες αξιωματικο­ύς και είναι μία από τις μεγαλύτερε­ς εταιρείες που ανήκει στον όμιλο Royal Caribbean Group.

 ?? ?? Το κρουαζιερό­πλοιο Celebrity Ascent θα κάνει το ντεμπούτο του τον χειμώνα του 2023.
Το κρουαζιερό­πλοιο Celebrity Ascent θα κάνει το ντεμπούτο του τον χειμώνα του 2023.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece