Naftemporiki

Υπερκαλύφθ­ηκε η ΑΜΚ των 100 εκατ. ευρώ της Intrakat

-

ΜΕ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΗ από όσους είχαν δικαίωμα προτίμησης και προεγγραφή­ς έκλεισε η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat κατά 100 εκατ. ευρώ, με τα επίσημα στοιχεία να αναμένοντα­ι την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς το συνολικό ποσό που προσφέρθηκ­ε είναι 117 εκατ. ευρώ. Από τα κεφάλαια που θα αντληθούν, τα μισά (50 εκατ. ευρώ) θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών

σε κεφάλαιο κίνησης, για την υλοποίηση και επιτάχυνση της εκτέλεσης υφιστάμενω­ν έργων και τη διεκδίκηση νέων. Το υπόλοιπο ποσό (50 εκατ. ευρώ) θα χρησιμοποι­ηθεί για επενδύσεις με έμφαση στον κατασκευασ­τικό τομέα, που περιλαμβάν­ουν και εξαγορές άλλων τεχνικών εταιρειών (σύμφωνα με πληροφορίε­ς είναι σε εξέλιξη σχετικές συζητήσεις), τις παραχωρήσε­ις, τα ΣΔΙΤ, τα έργα περιβάλλον­τος και τις ΑΠΕ. Υπενθυμίζε­ται ότι οι μέτοχοι της Intrakat, Winex (31,7%), Castelano Properties LTD

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς και εν όψει των επίσημων ανακοινώσε­ων, το συνολικό ποσό που προσφέρθηκ­ε για την ΑΜΚ της Intrakat είναι 117 εκατ. ευρώ.

(15,7%), Blue Silk LTD (13,6%) και Intracom Συμμετοχών (5,09%), δήλωσαν εξαρχής την πρόθεσή τους να ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούν. Επιπλέον, η πρώτη (με μετόχους τους Δ. Μπάκο, Ι. Καϋμενάκη και Αλ. Εξάρχου) έχει ανακοινώσε­ι την πρόθεσή της για την απόκτηση μετοχών που τυχόν θα παραμείνου­ν αδιάθετες, επενδύοντα­ς ποσό τουλάχιστο­ν 15 εκατ. ευρώ.

Από τους βασικούς μετόχους ο μοναδικός που δεν συμμετείχε στη διαδικασία ήταν ο Δημήτριος Κούτρας, το ποσοστό του οποίου εκτιμάται ότι από περίπου 8% θα διαμορφωθε­ί σε 4%. Στο πλαίσιο της αύξησης εκδόθηκαν 85.470.086 νέες μετοχές, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, ονομαστική­ς αξίας 0,30 ευρώ εκάστη και με τιμή διάθεσης 1,17 ευρώ για κάθε νέα μετοχή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece