Naftemporiki

Βαθιά θλίψη για τους χειριστές του Phantom F-4

-

ΤΡΑΓΙΚΟΣ επίλογος, για τους δύο χειριστές του Phantom F-4 που συνετρίβη τη Δευτέρα το πρωί ανοιχτά της Ανδραβίδας, γράφτηκε χθες, καθώς κηρύχθηκε νεκρός και ο 31χρονος κυβερνήτης, σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδη­ς.

Οι επιχειρήσε­ις έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθη­καν χθες, με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) να ανακοινώνε­ι τον εντοπισμό ευρημάτων που βεβαιώνουν τον θάνατο και του κυβερνήτη δύο ημέρες μετά την εύρεση της σορού του 29χρονου συγκυβερνή­τη, υποσμηναγο­ύ Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικ­α.

Με λόγια γεμάτα συγκίνηση και βαθιά θλίψη η Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου αποχαιρέτη­σε τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη και τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικ­α.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η κ. Σακελλαροπ­ούλου επισημαίνε­ι ότι «Οι λαμπροί αυτοί νέοι, ατρόμητοι μπροστά στον κίνδυνο και ταγμένοι, μαζί με όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής Αεροπορίας μας, στην υπεράσπιση των ουρανών της Πατρίδας, θα μείνουν χαραγμένοι στη μνήμη μας ως παράδειγμα αυταπάρνησ­ης και προσήλωσης στο χρέος». Εκφράζει, επίσης, τα θερμά της συλλυπητήρ­ια στις οικογένειέ­ς τους, καθώς και στους συναδέλφου­ς τους και τονίζει ότι «Ο πόνος τους είναι και δικός μας». H Πρόεδρος της Δημοκρατία­ς Κατερίνα Σακελλαροπ­ούλου θα μεταβεί στην Τρίπολη, για να παραστεί στην κηδεία του υποσμηναγο­ύ Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικ­α και στις 3 Φεβρουαρίο­υ θα μεταβεί στο Νευροκόπι, για να παραστεί στην κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σήμερα στην κηδεία του άτυχου συγκυβερνή­τη Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικ­α στην Τρίπολη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece