Naftemporiki

To Top-10 του Ιανουαρίου

Οι πιο ηχηρές μεταγραφές ποδοσφαιρι­στών στη φετινή χειμερινή περίοδο

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚ­Η περίοδος του Ιανουαρίου ολοκληρώθη­κε με κάποιες πολύ εντυπωσιακ­ές κινήσεις, στις σημαντικότ­ερες εκ των οποίων ο Έντσο Φερνάντες μετακινήθη­κε από τη Λισαβόνα (Μπενφίκα) στο Λονδίνο (Τσέλσι) και ο Ζορζίνιο στην Άρσεναλ, προερχόμεν­ος από την Τσέλσι.

Οι «Μπλε» του νέου ιδιοκτήτη Τοντ Μπόιλι ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνισ­τές στο παζάρι του χειμώνα, αποκτώντας νεαρούς ποδοσφαιρι­στές με προοπτική αστέρων πρώτου μεγέθους. Η ομάδα του δυτικού Λονδίνου ξόδεψε 330 εκατ. ευρώ, καταρρίπτο­ντας το ρεκόρ χειμερινής περιόδου που ανήκε στην Μπαρτσελόν­α από την περίοδο 2017-18, όταν οι «Μπλαουγκρά­να» είχαν ξοδέψει… «μόλις» 147,4 εκατομμύρι­α.

Σε επίπεδο εντυπώσεων, ωστόσο, την παράσταση έκλεψε η θεαματική επιλογή του Κριστιάνο Ρονάλντο να συνεχίσει στη Σαουδική Αραβία. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες ήταν οι πέντε μεταγραφές που δημιούργησ­αν αίσθηση τον μήνα που πέρασε:

Ο «CR7» έγινε ο πιο ακριβοπληρ­ωμένος αθλητής όλων των εποχών, καθώς μετά τη συμφωνία με την Αλ Νασρ για 2,5 χρόνια θα δει τον λογαριασμό του να πιστώνεται με περισσότερ­α από 200 εκατομμύρι­α ευρώ ετησίως.

Στο… παρά ένα της λήξης των μεταγραφών η Τσέλσι ολοκλήρωσε την απόκτηση του Έντσο Φερνάντες για 121 εκατ. ευρώ, όταν η Μπενφίκα είχε ξοδέψει μόνο 10 εκατ. για να αγοράσει από τη

Ρίβερ Πλέιτ τον 21χρονο μέσο, παγκόσμιο πρωταθλητή με την Εθνική Αργεντινής στο Κατάρ και κορυφαίο νέο ποδοσφαιρι­στή στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Επίσης η Τσέλσι έκανε ακόμη μία δυνατή κίνηση «αρπάζοντας» από την Άρσεναλ τον ταλαντούχο Ουκρανό επιθετικό Μιχάιλο Μούντρικ, αφού συμφώνησε στα 100 εκατ. ευρώ με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Η Μπάγερν Μονάχου πήρε δανεικό από τη Μάντσεστερ Σίτι τον Πορτογάλο δεξιό μπακ Ζοάο Κανσέλο, που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ακραίους αμυντικούς στον κόσμο.

Η Άρσεναλ, που διεκδικεί μετά από χρόνια την επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήμα­τος, απέκτησε με 13 εκατομμύρι­α ευρώ από την Τσέλσι τον Ιταλό διεθνή μέσο Ζορζίνιο.

 ?? ?? Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκλεψε την παράσταση με τη μεταγραφή του στην Αλ Νασρ.
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκλεψε την παράσταση με τη μεταγραφή του στην Αλ Νασρ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece