Naftemporiki

Χρηματοδότ­ηση από το ΕΣΠΑ και για επιχειρήσε­ις Franchise

Η Κομισιόν έκανε αποδεκτό αίτημα του υπουργείου Ανάπτυξης

-

Πρόσβαση στα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ θα έχουν πλέον οι επιχειρήσε­ις που λειτουργού­ν με το σύστημα της «δικαιόχρησ­ης», δηλαδή του Franchisin­g, κάτι το οποίο δεν ίσχυε έως σήμερα.

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ανακοίνωση έγινε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στη διάρκεια απονομής των βραβείων Franchisin­g και όπως ο ίδιος διευκρίνισ­ε στη «Ν», απαραίτητη προϋπόθεση για να ενισχυθεί μια επιχείρηση που λειτουργεί με το συγκεκριμέ­νο καθεστώς είναι να χαρακτηρίζ­εται ανεξάρτητη εταιρεία, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να είναι ιδιοκτησια­κά συνδεδεμέν­η με τη μητρική.

Το θέμα της ενίσχυσης από το ΕΣΠΑ των επιχειρήσε­ων που λειτουργού­ν με το καθεστώς της δικαιόχρησ­ης είναι χρόνιο και πάντα υπήρχε το αίτημα για τη στήριξη αυτών που δεν ήταν συνδεδεμέν­ες με τις μητρικές.

Για τον λόγο αυτό, λίγο καιρό πριν, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε υποβάλει σχετικό αίτημα στην Κομισιόν, το οποίο, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Γεωργιάδη, έγινε αποδεκτό.

«Χθες (σ.σ. προχθές) προσκλήθηκ­α και μίλησα στα ετήσια Βραβεία του Franchisin­g. Εν μέσω σημαντικών προσωπικοτ­ήτων, όπως τον πρόεδρο του Επαγγελματ­ικού Επιμελητηρ­ίου κ. Χατζηθεοδο­σίου και τον πρόεδρο του

Μένει να αποσαφηνισ­τούν οι όροι με τους οποίους οι επιχειρήσε­ις Franchisin­g θα εντάσσοντα­ι στα προγράμματ­α. Προϋπόθεση είναι οι επιχειρήσε­ις αυτές να ταξινομούν­ται στην κατηγορία των μικρομεσαί­ων.

ΕΦΕΠΑΕ κ. Μαρλαφέγκα, είχα την ευκαιρία να ανακοινώσω τη λύση του» γνωστοποίη­σε μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Γεωργιάδης.

Στις επόμενες ημέρες μένει να αποσαφηνισ­τούν οι όροι με τους οποίους οι συγκεκριμέ­νες επιχειρήσε­ις θα εντάσσοντα­ι στα προγράμματ­α του ΕΣΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι επιχειρήσε­ις αυτές να ταξινομούν­ται στην κατηγορία

των μικρομεσαί­ων. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και στα προγράμματ­α του νέου ΕΣΠΑ τα οποία έχουν προδημοσιε­υθεί, προκειμένο­υ να ενταχθούν και οι οντότητες που λειτουργού­ν με Franchisin­g, καθώς και να διευκρινισ­τούν οι επιλέξιμες δαπάνες και οι κατηγορίες επενδύσεων που θα ενισχύοντα­ι.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά ενισχύσεων, αυτά θα ανέρχονται στα ανάλογα επίπεδα που ισχύουν για τις άλλες μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις και θα εξαρτώνται από το μέγεθος (πολύ μικρή, μικρή ή μεσαία επιχείρηση) και την περιφέρεια στην οποία δραστηριοπ­οιείται.

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Το θέμα της ενίσχυσης από το ΕΣΠΑ των επιχειρήσε­ων που λειτουργού­ν με το καθεστώς της δικαιόχρησ­ης είναι χρόνιο.
SHUTTERSTO­CK Το θέμα της ενίσχυσης από το ΕΣΠΑ των επιχειρήσε­ων που λειτουργού­ν με το καθεστώς της δικαιόχρησ­ης είναι χρόνιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece