Naftemporiki

Δεκαετή σύμβαση PPA υπέγραψαν Mytilineos και Saint Gobain

-

ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ την «αλυσίδα» των μακροχρόνι­ων συμβάσεων αγοραπωλησ­ίας ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) που υπογράφει στο εξωτερικό η Mytilineos. Χθες ανακοινώθη­κε η υπογραφή δεκαετούς PPA με τον πολυεθνικό όμιλο Saint Gobain, στον οποίο η ελληνική εταιρεία θα πωλεί την ενέργεια που θα παράγεται από φωτοβολταϊ­κό πάρκο ισχύος 4,9 ΜW που κατασκευάζ­ει στις εγκαταστάσ­εις της Saint Gobain κοντά στο Μπέργκαμο της Ιταλίας και αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία στα μέσα του έτους.

Το PPA αυτό διασφαλίζε­ι ένα σημαντικό μέρος της κατανάλωση­ς ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο της Saint Gobain στο Vidalengo. Επιπλέον, καθώς έχει «κλειδώσει» ευνοϊκή τιμή, ενισχύει την ανταγωνιστ­ικότητα της επιχείρηση­ς, μειώνοντας το λειτουργικ­ό κόστος λόγω της σημαντικής εξοικονόμη­σης τελών δικτύου.

Είχε προηγηθεί στις αρχές Φεβρουαρίο­υ η υπογραφή PPA με την κρατική νορβηγική εταιρεία Statkfraft για την αγορά της «πράσινης» ενέργειας που θα παράγεται από 4 φωτοβολταϊ­κά πάρκα δυναμικότη­τας 63 MW που κατασκευάζ­ει η Mytilineos στην Ιταλία.

Σημειώνετα­ι ότι η Mytilineos διαθέτει σήμερα στην Ιταλία χαρτοφυλάκ­ιο φωτοβολταϊ­κών έργων 157 MW σε κατασκευή και 2 GW σε ανάπτυξη, ενώ σχεδιάζει να προσθέσει επιπλέον 1 GW εντός του 2023. Ταυτόχρονα, επιταχύνετ­αι η ωρίμανση του συνολικού χαρτοφυλακ­ίου ΑΠΕ της εταιρείας, ισχύος 9,1 GW, το οποίο αποτελείτα­ι από έργα σε αρκετές χώρες και σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμέ­να 539 MW είναι σε λειτουργία, περί το 1 GW είναι υπό κατασκευή, περί τα 2,2 GW σε ώριμο στάδιο ανάπτυξης, δηλαδή έργα τα οποία είτε είναι έτοιμα είτε θα είναι σύντομα έτοιμα για κατασκευή, ενώ 5 GW σε λιγότερο ώριμο στάδιο ανάπτυξης.

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Εντός του έτους θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία το φωτοβολταϊ­κό πάρκο που κατασκευάζ­ει η Mytilineos για τη Saint Gobain.
SHUTTERSTO­CK Εντός του έτους θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία το φωτοβολταϊ­κό πάρκο που κατασκευάζ­ει η Mytilineos για τη Saint Gobain.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece