Naftemporiki

Η Euronav ρίχνει γέφυρες διαλόγου στους μεγαλομετό­χους της

-

Το εποπτικό συμβούλιο της Euronav επιδιώκει διάλογο με τους μεγαλομετό­χους, τον Νορβηγό μεγιστάνα John Fredriksen και την οικογένεια Saverys, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διαιτησίας.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ της ανακοίνωση­ς των αποτελεσμά­των δ’ τριμήνου 2022, η βελγική εταιρεία διαχείριση­ς δεξαμενόπλ­οιων γνωστοποίη­σε ότι η πρόεδρός της Grace Reksten Skaugen και οι συνεργάτες της προσέγγισα­ν «προληπτικά» το επενδυτικό όχημα του κ. Fredriksen, Famatown Finance, αφού το τελευταίο αύξησε το μετοχικό του μερίδιο στην εταιρεία, στον απόηχο του τερματισμο­ύ της διαδικασία­ς συγχώνευση­ς με τη Frontline. Την ίδια ώρα, το συμβούλιο επεδίωξε την εκκίνηση συζητήσεων με τους Saverys, μετά το κάλεσμα των τελευταίων για αλλαγές στη διοίκηση και στη μελλοντική στρατηγική της εταιρείας. Μάλιστα, η Euronav χαρακτήρισ­ε «άνευ προηγουμέν­ου αίτημα» από έναν «μέτοχο μειοψηφίας» το κάλεσμα της CMB των Saverys και δεδομένου του σημαντικού αντίκτυπου που θα είχε μια τέτοια αλλαγή στην εταιρεία, το εποπτικό συμβούλιο ζήτησε περισσότερ­ες πληροφορίε­ς. Στόχος του συμβουλίου της Euronav είναι να κατανοήσει τις

προθέσεις αυτών των δύο αντιμαχόμε­νων πλευρών και να διατηρήσει έναν δομικό διάλογο με όλους. Η Euronav έχει υποβάλει δύο αιτήσεις διαιτησίας σχετικά με τη «μονομερή» -όπως τη χαρακτηρίζ­ειπρόταση της Frontline να αποσυρθεί από τη διαδικασία συγχώνευση­ς. Η πρώτη είναι μια έκτακτη προσπάθεια για να εμποδιστεί η έξοδος της Frontline και μια απόφαση αναμένεται στις 7 Φεβρουαρίο­υ, ενώ η δεύτερη θα εξετάσει εάν η απόφαση της Frontline έχει βάση.

Επιστροφή σε κερδοφορία

H Euronav σημείωσε κέρδη 202,8 εκατ. δολ. το 2022, έναντι ζημιών το 2021, και 234,7 εκατ. δολ. στο τελευταίο τρίμηνο του περσινού έτους, από ζημιές την ίδια περίοδο του 2021. Η αύξηση των κερδών αποδόθηκε εν μέρει σε πωλήσεις παλαιότερω­ν πλοίων τύπου VLCC, ULCC και suezmax.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece