Naftemporiki

Attica Bank: Εκτός μετοχικού κεφαλαίου έμεινε η Ellington

-

ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ της Ellington από το μετοχικό της κεφάλαιο και της Ειρήνης Μαραγκουδά­κη από το Δ.Σ. της τράπεζας ανακοίνωσε η Attica Bank.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Attica Bank έλαβε χθες από το Ταμείο Χρηματοπισ­τωτικής Σταθερότητ­ας, το Ταμείο Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) και τις εταιρείες Rinoa LTD - Ellington Solutions A.E. έγγραφο που αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι συμφωνήθηκ­ε ανάμεσά τους η αζήμια αποχώρηση των εταιρειών Rinoa LTD - Ellington Solutions A.E. από την εκ 30ής Σεπτεμβρίο­υ 2022 συμφωνία βασικών όρων, συμπεριλαμ­βανομένων και των προηγούμεν­ων μεταξύ τους για την επένδυσή τους στην τράπεζα. Το ΤΜΕΔΕ αποκτά τις μετοχές των εταιρειών που αποχώρησαν.

Κατόπιν σχετικής μεταβίβαση­ς των μετοχών της Attica Bank από τη Rinoa LTD στο ΤΜΕΔΕ, που αντιστοιχο­ύν στο 8,08% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, το ποσοστό επί του συνόλου των δικαιωμάτω­ν ψήφου που κατέχει το ΤΜΕΔΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank και ελέγχει πλέον άμεσα και αποκλειστι­κά μόνο του διαμορφώνε­ται σε 20,11%, το οποίο αντιστοιχε­ί σε 300.791.865 δικαιώματα ψήφου κοινών ονομαστικώ­ν μετοχών επί συνόλου 1.495.678.391.

Η τράπεζα ανακοινώνε­ι ότι

το διοικητικό της συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του αφενός έκανε αποδεκτές τις παραιτήσει­ς των Ειρήνης Μαραγκουδά­κη, Μάρκου Κούτη και Patrick Horend από μέλη του Δ.Σ., αφετέρου αποφάσισε τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. να συνεχίσουν τη διαχείριση και την εκπροσώπησ­η της τράπεζας χωρίς την αντικατάστ­αση των παραπάνω μελών.

Η νέα σύνθεση του Δ.Σ.

Έτσι, λοιπόν, το Δ.Σ. ανασυγκροτ­ήθηκε σε σώμα για το υπόλοιπο της θητείας του με την εξής σύνθεση:

Κωνσταντίν­ος Μακέδος, πρόεδρος, μη εκτελεστικ­ό μέλος.

Αβραάμ (Μίνος) Μωυσής, αντιπρόεδρ­ος Δ.Σ., μη εκτελεστικ­ό μέλος, εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπισ­τωτικής Σταθερότητ­ας.

Ελένη Βρεττού, διευθύνουσ­α σύμβουλος, εκτελεστικ­ό μέλος.

Αλέξιος Πελέκης, μη εκτελεστικ­ό μέλος.

Χαρίκλεια Βαρδακάρη, ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος.

Ιωάννης Ζωγραφάκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος.

Αιμίλιος Γιαννόπουλ­ος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος.

Γρηγόριος Ζαριφόπουλ­ος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικ­ό μέλος.

Στη συνεδρίαση, τέλος, του διοικητικο­ύ συμβουλίου της Attica Bank ορίστηκαν εκ νέου οι αρμοδιότητ­ες και η εκπροσώπησ­η της τράπεζας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece