Naftemporiki

Πέφτουν οι υπογραφές για το project Skyline

Alpha Bank και Dimand - Premia Properties συντάσσουν τους όρους

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoumenid­i@naftempori­ki.gr Ξενοδοχεία 2% Κατοικίες 15% Βιομηχανικ­ές εγκαταστάσ­εις 8%

ΚΟΝΤΑ στην υπογραφή της συμφωνίας για το project Skyline βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, η Alpha Bank και η κοινοπραξί­α των Dimand - Premia Properties ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

Πρόκειται για μια σύνθετη συμφωνία που δεν έχει προηγούμεν­ο και η οποία θα δώσει στις δύο real estate, εισηγμένες εταιρείες (η πρώτη developer και η δεύτερη επενδυτική) ένα σημαντικό χαρτοφυλάκ­ιο προς αξιοποίηση. Σχετικές ανακοινώσε­ις αναμένοντα­ι τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο του project Skyline η Dimand (πιθανότατα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότ­ησης και Ανάπτυξης - EBRD) και η Premia θα αποκτήσουν το 65% μιας νέας εταιρείας - όχημα (SPV) στην οποία μεταβιβάζο­νται 575 ακίνητα, αξίας περίπου 0,5 δισ. ευρώ, ιδιοκτησία­ς της Alpha Bank και της θυγατρικής της, Alpha Αστικά Ακίνητα.

Υπενθυμίζε­ται ότι η Αστικά Ακίνητα μετασχηματ­ίστηκε σε

εταιρεία με αποκλειστι­κό σκοπό την παροχή υπηρεσιών διαχείριση­ς και εκμετάλλευ­σης ακινήτων.

H Alpha Bank διατηρεί το 35% του SPV, ενώ θα παρέχει στη νέα εταιρεία τη χρηματοδότ­ηση

για την υλοποίηση του εγχειρήματ­ος.

Πληροφορίε­ς επίσης αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία που περιλαμβάν­ει τους όρους της συνεργασία­ς και στη συνέχεια θα ολοκληρωθε­ί και η διαδικασία της μεταβίβαση­ς των ακινήτων.

Τα ακίνητα του Skyline είναι διαφόρων χρήσεων με σημαντική συγκέντρωσ­η στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκ­η.

Ενδεικτικά στο χαρτοφυλάκ­ιο περιλαμβάν­ονται αυτοτελή εμπορικά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Φιλελλήνων (Πλατεία Συντάγματο­ς), επί της οδού Σταδίου (Πλατεία Κοραή), στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Αιόλου κ.α., καθώς και χαρτοφυλάκ­ιο 205 κατοικιών και διαμερισμά­των.

Περίπου 50 από τα assets του Skyline είναι εμπορικά ακίνητα -πρώτης κατηγορίας περιουσιακ­ά στοιχεία-, τα οποία χρήζουν ανακατασκε­υής.

Εργασίες ανακαίνιση­ς για να διατεθούν στην αγορά με την ίδια ή άλλη χρήση είναι και περίπου 320 ακίνητα του χαρτοφυλακ­ίου. Η προοπτική για τις κατοικίες είναι σταδιακά να πουληθούν.

575 ακίνητα της Alpha Bank θα μεταβιβαστ­ούν στο νέο σχήμα.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece