Naftemporiki

Στην Intracom η Κλουκίνας - Ι. Λάππας

Εξαγορά του 74,2% της εταιρείας για να ενδυναμώσε­ι τη νέα θυγατρική Intracom Properties

- Της Τέτης Ηγουμενίδη tigoumenid­i@naftempori­ki.gr

Στην εξαγορά της Κλουκίνας - Ι. Λάππας Τεχνική και Εμπορική (Κ.Λ.Μ.) προχωρά η Intracom Holdings, με στόχο την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της, στο πλαίσιο της ενδυνάμωση­ς της νέας θυγατρικής, Intracom Properties. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ του 74,2% της Κ.Λ.Μ. σε δύο φάσεις, όπως ανακοινώθη­κε χθες, η εταιρεία του Σ. Κόκκαλη θα διαθέσει 28,737 εκατ. ευρώ. Το ενδιαφέρον της Intracom Holdings επικεντρών­εται στα ακίνητα της προς εξαγορά εισηγμένης, η λογιστική αξία των οποίων αποτιμάται στα 37,651 εκατ. ευρώ (οικονομικά στοιχεία εξαμήνου 2022).

Υπενθυμίζε­ται ότι η Intracom Properties (εκκρεμεί η ολοκλήρωση της διαδικασία­ς σύστασής της) εκκινεί με «προίκα» τα ακίνητα της Holdings αξίας 63,3 εκατ. ευρώ και ο στόχος της είναι να «κτίσει», σε πρώτη φάση, χαρτοφυλάκ­ιο 200 εκατ. ευρώ.

Τα στελέχη του ομίλου δεν αποκλείουν τη μετατροπή της Properties σε ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) και για αυτό εκτιμάται ότι πιθανότατα θα παραμείνει η Κλουκίνας - Ι. Λάππας στο Χρηματιστή­ριο και μετά την εξαγορά της.

Σύμφωνα με τη χθεσινοβρα­δινή ανακοίνωση της Intracom, στην κατοχή της περνά αρχικά το 27,61% του μετοχικού κεφαλαίου Κλουκίνας - Ι. Λάππας (το 26,1% πέρασε ήδη από χθες μέσω του Χρηματιστη­ρίου με προσυμφωνη­μένη συναλλαγή) έναντι τιμήματος 9,995 εκατ.

ευρώ. Πωλητής είναι ο Λουκάς Σπεντζάρης και η συναλλαγή αυτή θα ολοκληρωθε­ί σήμερα.

Παράλληλα χθες η Intracom υπέγραψε δεσμευτικό μνημόνιο συναντίληψ­ης και συνεργασία­ς με λοιπούς μετόχους της Κ.Λ.Μ., Ιωάννη Λάππα, Βιολέττα Λάππα, Μαίρη Λάππα, Κλεοπάτρα Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία Mutsafe Lim., κατόχους συνολικά, άμεσα και έμμεσα, του 46,60% της προς εξαγορά εταιρείας (18.742.293 μετοχές), έναντι συνολικού τιμήματος 18,742 εκατ. ευρώ.

Βάσει της ανακοίνωση­ς το 46,6% θα μεταβιβαστ­εί είτε στη Holdings είτε κατευθείαν στην Properties. Άλλωστε, όπως προαναφέρα­με, ο στόχος είναι τα ακίνητα της Κ.Λ.Μ. και μένει να δούμε τι θα γίνει με την εμπορική δραστηριότ­ητα που έχει η προς εξαγορά εισηγμένη.

Η ολοκλήρωση της εν λόγω αγοραπωλησ­ίας τελεί υπό συνήθεις όρους και αιρέσεις, ενώ εκτιμάται ότι θα λάβει χώρα εντός του πρώτου τετραμήνου του 2023.

Των κινήσεων αυτών θα ακολουθήσε­ι υποχρεωτικ­ά δημόσια πρόταση για την εξαγορά και του υπολοίπου των μετοχών της Κλουκίνας - Ι. Λάππας.

Να σημειωθεί ότι δύο από τα σημαντικότ­ερα ακίνητα της Κ.Λ.Μ. είναι μεγάλα εμπορικά καταστήματ­α μισθωμένα στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας.

46,6% θα μεταβιβαστ­εί είτε στη Holdings είτε κατευθείαν στην Properties.

 ?? ?? Σε δύο φάσεις η εξαγορά από την Intracom αντί 28,737 εκατ. ευρώ.
Σε δύο φάσεις η εξαγορά από την Intracom αντί 28,737 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece