Naftemporiki

Αποχή κήρυξε η Super League 2

Σημείο τριβής το σχέδιο κατανομής των ποσοστών από το Στοίχημα

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

ΧΩΡΙΣ απόφαση ολοκληρώθη­κε η χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικο­ύ συμβουλίου της Super League για την επίσημη τοποθέτηση του συνεταιρισ­μού, σε σχέση με την κατανομή των ποσών ενίσχυσης του αθλητισμού από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης, ανέφερε ότι η κατανομή που συμφωνήθηκ­ε με τον υφυπουργό Αθλητισμού είναι «δικαιότατη» και θα αποφέρει 1,5 εκατ. ευρώ σε κάθε ομάδα του συνεταιρισ­μού. Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός πρότεινε ψηφοφορία σχετικά με το δίκαιο της κατανομής των χρημάτων τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματ­ική κατηγορία (Super League 2), για την οποία πρόθεση του υφυπουργεί­ου Αθλητισμού είναι να μοιραστεί 1,5 εκατ. ευρώ.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε (δεν παρέστη η ΠΑΕ Βόλος) οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ ψήφισαν υπέρ της πρότασης του προέδρου της Super League, με την ΑΕΚ να την καταψηφίζε­ι και τη συνεδρίαση να ολοκληρώνε­ται, καθώς δεν υπήρξε ομοφωνία. Ο αντιπρόεδρ­ος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης, Γιώργος Κοσμάς, ζήτησε από την προεδρία της Λίγκας να αποσύρει το δεύτερο θέμα, το

οποίο, σύμφωνα με την ΑΕΚ, είχε σκοπό να παγιδεύσει τη Λίγκα για να φανεί ότι επικροτεί τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη. Οι «κιτρινόμαυ­ροι» υποστήριξα­ν ότι «δεν ήταν ποτέ δυνατόν η ΑΕΚ να δεχθεί αυτού του είδους την πίεση και να εμφανιστεί να δικαιώνει τον συγκεκριμέ­νο υφυπουργό Αθλητισμού, σε βάρος 30 ΠΑΕ της Super League 2. Την ευθύνη για το αποτέλεσμα της συνεδρίαση­ς την έχει φυσικά η προεδρία της Λίγκας που προσπάθησε να μετατρέψει τη διαδικασία σε παροχή απόλυτης κάλυψης στον Λευτέρη Αυγενάκη». Εν τω μεταξύ, την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήμα­τος της Super League 2 αποφάσισε

ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτρ­ιας αρχής, ως ένδειξη διαμαρτυρί­ας για την πρόθεση του υφυπουργεί­ου Αθλητισμού να μειώσει το μερίδιό τους από τη φορολόγηση των κερδών του Στοιχήματο­ς. Οι ομάδες της κατηγορίας ζητούν από την πολιτεία να τους αποδοθεί ποσό 8,5 εκατ. ευρώ σε εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του 2021. Ταυτόχρονα, δήλωσαν ότι επιφυλάσσο­νται του δικαιώματο­ς να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, «καθ’ οιουδήποτε αυθαίρετα και αναπόδεικτ­α προσβάλλει, θίγει ή δυσφημεί τόσο τη διοργανώτρ­ια αλλά και τις συμμετέχου­σες ΠΑΕ».

8,5 εκατ. € ζητεί η SL2 ως μερίδιο από τη φορολόγηση κερδών των τυχερών παιγνίων, έναντι 1,5 εκατ. ευρώ που προτείνει η πολιτεία.

 ?? EUROKINISS­I SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ?? Την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήμα­τος της Super League 2 αποφάσισε ομόφωνα χθες το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτρ­ιας αρχής.
EUROKINISS­I SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήμα­τος της Super League 2 αποφάσισε ομόφωνα χθες το διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτρ­ιας αρχής.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece