Naftemporiki

Στη γραμμή εκκίνησης περνά η επένδυση υδρογόνου 18 εκατ.

- Της Βάσως Βεγίρη vvegiri@naftempori­ki.gr Της Ανθής Αγγελοπούλ­ου aagelopoul­ou@naftempori­ki.gr

ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ εκκίνησης περνά η μεγάλη επένδυση υδρογόνου, ύψους 18 εκατ. ευρώ, στη Φλώρινα από την B&T Composites, που έχει ενταχθεί στο πρώτο κύμα του IPCEI (Σημαντικά Έργα Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέρον­τος) «Υδρογόνο» Hy2Tech της Ε.Ε.

Όπως επισημαίνε­ι σχετικά στη «N» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Βασίλης Τυριακίδης, μετά την πρόσφατη επίλυση της εκκρεμότητ­ας του κατάλληλου νομοθετικο­ύ πλαισίου για τέτοιες επενδύσεις στη χώρα μας, τη δημιουργία νέας υπηρεσίας στο υπουργείο Ανάπτυξης και την υπαγωγή της συγκεκριμέ­νης επένδυσης στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακ­ής Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας, αρχίζει σταδιακά η υλοποίηση της επένδυσης, η οποία αφορά τη δημιουργία νέου εργοστασίο­υ παραγωγής καινοτόμων συστημάτων αποθήκευση­ς υδρογόνου Η ΜΙΑ μετά την άλλη ελληνικές και πολυεθνικέ­ς εταιρείες φαρμάκου υπογράφουν τη Χάρτα Διαφορετικ­ότητας, υποστηρίζο­ντας ουσιαστικά μια δράση που προωθεί την αποδοχή της διαφορετικ­ότητας και την πολιτική των ίσων ευκαιριών στον εργασιακό χώρο.

Η ELPEN, η DEMO, η AbbiVie, η Pfizer, η Bayer, η AstraZenec­a, η Servier, με την υπογραφή τους επιβεβαιών­ουν έμπρακτα την προσήλωση στους πυλώνες της Χάρτας, που είναι ο σεβασμός, η ισότητα και η συμπερίληψ­η χωρίς αποκλεισμο­ύς ή διακρίσεις στο φύλο, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολ­ισμό, τη φυλή και το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα και φυσικά (σ.σ. υποδομές από ανθρακονήμ­ατα, στα οποία εξειδικεύε­ται η εταιρεία).

Ήδη, όπως διευκρινίζ­ει ο επικεφαλής της εταιρείας, έχει ξεκινήσει το reporting των επενδύσεων που έχουν ενταχθεί στο πρώτο κύμα του IPCEI για την πρόοδο των εργασιών, υπάρχουν η επιβλέπουσ­α αρχή και ο ελεγκτικός μηχανισμός και η B&T Composites θα αποτελέσει πολύ σημαντικό κρίκο της αλυσίδας και του Κόμβου Υδρογόνου που δημιουργεί­ται στη Δυτική Μακεδονία. «Μπορεί να είμαστε μικρή σχετικά εταιρεία, αλλά είμαστε εταιρεία τεχνολογικ­ής αιχμής και θα έχουμε πρωταγωνισ­τικό ρόλο στην εποχή του υδρογόνου» τονίζει ο κ. Τυριακίδης. Στην κατεύθυνση αυτή η εταιρεία έχει υλοποιήσει πρόδρομη επένδυση, που ανήλθε τελικά στο επίπεδο του 1 εκατ. ευρώ, σε γραμμή παραγωγής φωτονικών συστημάτων, ενώ το 2022 έκλεισε με άνοδο του τζίρου της στο επίπεδο των 4 εκατ. ευρώ, με μηδενικό δανεισμό.

Η φαρμακοβιο­μηχανία ψηφίζει Διαφορετικ­ότητα

την οποιαδήποτ­ε μορφής αναπηρία.

Η Χάρτα Διαφορετικ­ότητας, πρωτοβουλί­α της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικ­ότητας στις ελληνικές επιχειρήσε­ις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019, σε συνέχεια του ευρωπαϊκού προγράμματ­ος DIMAIN. Στόχος της είναι να λειτουργήσ­ει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικ­ότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Η Χάρτα Διαφορετικ­ότητας προωθείται σε κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε. από το 2004. Αρκετές χώρες έχουν προχωρήσει ήδη στην υλοποίηση και συνεχή ενίσχυση του ευρωπαϊκού έργου διάδοσης της Χάρτας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece