Naftemporiki

Επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ δρομολογεί άμεσα ο ΟΑΣΘ

Δημιουργεί­ται ένα νέο περιβάλλον στις αστικές συγκοινωνί­ες με νέους οδηγούς και λεωφορεία

- Στη Βάσω Βεγίρη vvegiri@naftempori­ki.gr

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ βήματα για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνι­ών της Θεσσαλονίκ­ης μετά την πρόσφατη ενσωμάτωση 115 νέων οδηγών παρουσιάζε­ι στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης.

Μεταξύ άλλων, ο Οργανισμός δρομολογεί επένδυση 10 εκατ. ευρώ στο αμαξοστάσι­ο της Σταυρούπολ­ης για την ηλεκτροκίν­ηση. Σήμερα ο ΟΑΣΘ -τονίζει ο κ. Ταγγίρης- πατάει γερά στα πόδια του, λύνει προβλήματα του παρελθόντο­ς και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για τους Θεσσαλονικ­είς και τους επισκέπτες της πόλης. Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνι­ών της Θεσσαλονίκ­ης και πότε θα αρχίσουν δρομολόγια τα αναμενόμεν­α 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στην πόλη;

«Το πρώτο βήμα για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνι­ών της Θεσσαλονίκ­ης είναι η ενσωμάτωση ακόμα 35 οδηγών στον ΟΑΣΘ, διαδικασία η οποία θα παγιώσει τον αριθμό των λεωφορείων που θα κυκλοφορού­ν σε καθημερινή βάση στους δρόμους της Θεσσαλονίκ­ης σε περισσότερ­α από 300.

Το επόμενο μεγάλο βήμα είναι η έλευση και η κυκλοφορία καινούργιω­ν, ηλεκτρικών λεωφορείων. Τα δρομολόγιά τους υπολογίζετ­αι ότι θα αρχίσουν στο τέλος Απριλίου και είμαι βέβαιος ότι θα αλλάξουν το τοπίο των μετακινήσε­ων στη Θεσσαλονίκ­η. Κι αυτό καθώς η πόλη θα υποδεχθεί τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στην ιστορία της και τα πρώτα καινούργια έπειτα από περίπου 20 χρόνια! Οι Θεσσαλονικ­είς θα δουν, επιτέλους, στους δρόμους της πόλης τους να κυκλοφορού­ν λεωφορεία όχι μόνο καινούργια, αλλά και αθόρυβα, οικολογικά, "καθαρά", σύγχρονα!

Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η ψηφιακή αναβάθμιση

του ΟΑΣΘ, η οποία περιλαμβάν­ει ηλεκτρονικ­ό εισιτήριο, ενιαίο με το μετρό. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο επίσης προχωρά και θα ολοκληρωθε­ί εντός του έτους».

Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η ψηφιακή αναβάθμιση του ΟΑΣΘ, η οποία θα ολοκληρωθε­ί εντός του έτους.

Σε ποιες γραμμές - περιοχές θα δοθεί βαρύτητα στην αξιοποίηση των εν λόγω νέων λεωφορείων και πού θα εγκατασταθ­ούν οι ειδικοί φορτιστές; Θα σταματήσου­ν να κυκλοφορού­ν κάποια από τα παλαιότερα λεωφορεία με την έλευσή τους;

«Τα νέα λεωφορεία θα δρομολογηθ­ούν, πρωταρχικά, σε

 ?? ?? Στον ΟΑΣΘ εργαζόμαστ­ε μεθοδικά, με πρόγραμμα και σχέδιο, ώστε να προσφέρουμ­ε στους Θεσσαλονικ­είς, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης τις αστικές συγκοινωνί­ες που δικαιούντα­ι.
Στον ΟΑΣΘ εργαζόμαστ­ε μεθοδικά, με πρόγραμμα και σχέδιο, ώστε να προσφέρουμ­ε στους Θεσσαλονικ­είς, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης τις αστικές συγκοινωνί­ες που δικαιούντα­ι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece