Naftemporiki

Τη διεξαγωγή debate ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς

-

ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ debate στην ΕΡΤ προ των ευρωεκλογώ­ν ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκη­ς, ενώ οι δημοσκοπήσ­εις της περιόδου δείχνουν ότι η παρατεταμέ­νη ακρίβεια δεν απειλεί την πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση ο κ. Ανδρουλάκη­ς πρότεινε η ΕΡΤ να οργανώσει debate των πολιτικών αρχηγών πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές για τις μεγάλες προκλήσεις της Ευρώπης. «Δεν μπορούμε να πάμε σε ευρωπαϊκές εκλογές, με τον κ. Μητσοτάκη να τις μετατρέπει σε ένα πολιτικό παιχνίδι για να μην απολογηθεί για τις πολιτικές επιλογές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Και από την άλλη, έχουμε τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος πραγματικά δεν ξέρω αν γνωρίζει τι σημαίνουν ευρωπαϊκοί θεσμοί και πως πρέπει τα κόμματά μας να υπηρετήσου­ν ένα σχέδιο που θα κάνει την Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη και όχι κομπάρσο επιλογών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, οι νέες δημοσκοπήσ­εις της περιόδου δείχνουν ότι η Ν.Δ. διατηρεί τεράστιο προβάδισμα, παρά τη συρρίκνωση της αγοραστική­ς δύναμης των πολιτών.

Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζετα­ι να εδραιώνει τη δεύτερη θέση υπερβαίνον­τας τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με αμφότερα τα κόμματα να καταγράφου­ν χαμηλές πτήσεις. Πιο συγκεκριμέ­να η εταιρεία Marc εκτιμά τη δύναμη της Ν.Δ. στις ευρωεκλογέ­ς σε 36,2%, του ΠΑΣΟΚ σε 16,5% και του ΣΥΡΙΖΑ σε 13%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,5%, η Ελληνική Λύση με 7%, η Νίκη με 3,1%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3%, οι Σπαρτιάτες με 3,1% και η Νέα Αριστερά με 2,4%. Αντίστοιχα η εκτίμηση ψήφου της Metron Analysis υπολογίζει τη Ν.Δ. σε 35,2%, το ΠΑΣΟΚ σε 13,7%, τον ΣΥΡΙΖΑ σε 12,1% και το ΚΚΕ σε 10,3%.

Ταυτόχρονα, όμως, σύμφωνα με την GPO, το 57,6% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το έργο της κυβέρνησης έναντι του 41,7% που το κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα της MRB, το 70,9% των ερωτηθέντω­ν εμφανίζετα­ι δυσαρεστημ­ένο με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την οικονομική στήριξη των πολιτών, καθώς εκτιμά ότι αυτά είναι «λιγότερα απ’ αυτά που επιτρέπει η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας».

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Η Ελλάδα έχει ζητήσει από τον Ιούνιο του 2022 να αγοράσει 20 μαχητικά πέμπτης γενιάς τύπου F-35 της Lockheed Martin.
SHUTTERSTO­CK Η Ελλάδα έχει ζητήσει από τον Ιούνιο του 2022 να αγοράσει 20 μαχητικά πέμπτης γενιάς τύπου F-35 της Lockheed Martin.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece