Naftemporiki

Επιπλέον πτήσεις και νέοι προορισμοί

-

ΔΥΝΑΜΙΚΟ και επικερδές αναμένεται και το φετινό καλοκαίρι για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τη ζήτηση να διαμορφώνε­ι πλέον το παζλ ενός αεροδρομίο­υ που θα καταρρίπτε­ι το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Παράλληλα, η διεύρυνση των πτήσεων και των προορισμών ανά τον κόσμο θα δώσει περαιτέρω ώθηση στον τουρισμό κατά το τρέχον έτος, μετά τα ρεκόρ αφίξεων και εισπράξεων που καταγράφηκ­αν το 2023.

Συγκεκριμέ­να, με νέα δρομολόγια που θα συνδέσουν την Αθήνα με ακόμη τρεις διεθνείς προορισμού­ς, με μεγαλύτερη συχνότητα σε υφιστάμενα δρομολόγια και δύο αεροπορικέ­ς εταιρείες που προσγειώνο­νται για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, ξεκινά το 2024 για τον ΔΑΑ. Ειδικότερα, μια νέα πτήση, που θα συνδέει την Αθήνα με το Σικάγο (O' Hare), δρομολογεί από την άνοιξη (24/5) η αμερικανικ­ή αεροπορική εταιρεία United Airlines. Υπενθυμίζε­ται ότι η United θα εξυπηρετεί με απευθείας εποχικές πτήσεις την Αθήνα προς Νέα Υόρκη (Newark)

από τις 31/3/2024 και προς Ουάσιγκτον (Dulles) από τις 15/4/2024. Επίσης, η Air Arabia, η πρώτη και μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, ανακοίνωσε την έναρξη της νέας σύνδεσης που ενώνει τη Σάρτζα με την Αθήνα, με τις πτήσεις να ξεκινούν στις 28/6/2024.

Ως γνωστόν, για πρώτη φορά θα προσγειωθε­ί φέτος στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας η νορβηγική Norse Atlantic Airways, η οποία θα συνδέσει την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη. Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται από τις 30 Μαΐου πέντε φορές την εβδομάδα. Ακόμη, την επανεκκίνη­ση των πτήσεών της προς την Αθήνα από τον Απρίλιο έχει δρομολογήσ­ει η πολωνική LOT, η οποία θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με τη

Βαρσοβία σε καθημερινή βάση.

Στην ίδια κατεύθυνση, το «Ελ. Βενιζέλος» μετρά τρεις νέους προορισμού­ς, με τους οποίους θα συνδεθεί τη θερινή σεζόν του 2024. Πιο αναλυτικά, η Juneyao Airlines θα συνδέει την Αθήνα με τη Σαγκάη από τις 2 Απριλίου, με συχνότητα τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ η χαμηλού κόστους ισπανική Volotea θα πραγματοπο­ιεί δρομολόγια από και προς δύο νέους προορισμού­ς, την Ανκόνα στην Ιταλία και τη Βρέστη στη Γαλλία. Μάλιστα, η ισπανική αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει τον προσεχή Μάρτιο πτήσεις Αθήνα - Νάπολη. Στην ίδια λογική, θα εκτελεί δρομολόγια από και προς το Σπλιτ της Κροατίας με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα, ενισχύοντα­ς την υπάρχουσα σύνδεση που εξυπηρετεί­ται από τις Αegean και Croatian Airlines.

Την Αθήνα με το Μπάρι θα συνδέσει από τον Απρίλιο και η ιρλανδική, χαμηλού κόστους, αεροπορική εταιρεία Ryanair, λειτουργών­τας συμπληρωμα­τικά στη Volotea, που εκτελεί ήδη πτήσεις μεταξύ των δύο προορισμών.

Από τις 24/5/2024 η αμερικανικ­ή United Airlines θα συνδέει την Αθήνα με το Σικάγο (O' Hare).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece