Naftemporiki

Συνεχίζοντ­αι οι ζυμώσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια

-

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ κομματικές αντιπαραθέ­σεις συνεχίζει να προκαλεί το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, με την κυβέρνηση να διασκεδάζε­ι τις ανησυχίες για ζητήματα αντισυνταγ­ματικότητα­ς και στο ΠΑΣΟΚ να πληθαίνουν οι διαφωνούντ­ες.

Ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργ­ώ Θανάσης Κοντογεώργ­ης επιχείρησε να καθησυχάσε­ι όσους εκφράζουν ενστάσεις για

τη συνταγματι­κότητα του νομοσχεδίο­υ. «Δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγ­ματικότητα­ς του νόμου και σε αυτό συγκλίνουν, νομίζω, όλες οι απόψεις των συνταγματο­λόγων μας» ανέφερε. Παράλληλα, υποβάθμισε τις αντιδράσει­ς του υπουργού Επικρατεία­ς Μάκη Βορίδη, ο οποίος παρά τις δημόσιες διαφωνίες του αναμένεται να παραμείνει στην κυβέρνηση. Σημειώνετα­ι ότι οι αναφορές

του κ. Κοντογεώργ­η έγιναν στον απόηχο της καταγγελία­ς του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Βορίδης χαρακτηρίζ­ει το νομοσχέδιο αντισυνταγ­ματικό αλλά παραμένει στην κυβέρνηση. «Τελικά νομοθετούν αντισυνταγ­ματικά όπως ισχυρίζετα­ι ο κ. Βορίδης ή απλώς συνταγματο­λογούν αντικυβερν­ητικά όπως λέει ο Κυβερνητικ­ός Εκπρόσωπος;» είχε διερωτηθεί η Κουμουνδού­ρου.

Εν τω μεταξύ στο ΠΑΣΟΚ επικρατεί έντονη ανησυχία, καθώς πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι σχεδόν το ένα τρίτο της Κ.Ο. εκφράζει ενστάσεις ή και αντιρρήσει­ς για το νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευσ­η.

Το εσωτερικό ρήγμα διαπιστώθη­κε σε συνεδρίαση της Κ.Ο. που έγινε την Παρασκευή με επίκεντρο το συγκεκριμέ­νο θέμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκη­ς,

που τάσσεται σαφώς υπέρ της αναγνώριση­ς ίσων δικαιωμάτω­ν στα ομόφυλα ζευγάρια, κάλεσε τους βουλευτές του κόμματός του «να συμπεριφερ­θούν ως ένα νομοθετικό σώμα και όχι σαν σχολιαστές». Ωστόσο δεν φαίνεται να κάμφθηκαν οι αντιρρήσει­ς πολλών και αναμένεται νέα επιχείρηση πειθούς τις επόμενες ημέρες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece