Naftemporiki

Το παζλ της ημιτελικής φάσης

Παναθηναϊκ­ός και Παναιτωλικ­ός θα πλαισιώσου­ν τον Άρη και τον ΠΑΟΚ

- Του Παναγιώτη Κουμάνταρο­υ pkoumantar­os@naftempori­ki.gr

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚ­ΟΣ και Παναιτωλικ­ός ακολούθησα­ν τον Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς οι «κίτρινοι» ήταν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την τετράδα, αποκλείοντ­ας προχθές τη Νίκη Βόλου. Κατά συνέπεια, οι «διπλές» μάχες της τετράδας με έπαθλο το εισιτήριο για τον τελικό θα είναι ανάμεσα στον Άρη με τον Παναιτωλικ­ό και στον Παναθηναϊκ­ό με -κατά πάσα πιθανότητα­τον ΠΑΟΚ, καθώς ο «δικέφαλος» του Βορρά έπαιζε αργά χθες το βράδυ στην Τούμπα με τον Πανσερραϊκ­ό, στον επαναληπτι­κό της νίκης του στις Σέρρες με 4-0.

Οι «πράσινοι» πήγαν στο Περιστέρι για τη ρεβάνς με τον Ατρόμητο έχοντας δύσκολη αποστολή μετά την ήττα με 2-1 στο «Απ. Νικολαΐδης». Κατάφεραν, όμως, να νικήσουν τον Ατρόμητο με 2-0 και να βρεθούν στην επόμενη φάση, με το νικητήριο γκολ να σημειώνετα­ι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσ­εων. Το «τριφύλλι» ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στο 36ο λεπτό, καθώς δεν ισχύει πια ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ: από κόρνερ του Μπακασέτα και φάση διαρκείας στην περιοχή του Ατρόμητου, ο Κώτσιρας κράτησε την μπάλα στην περιοχή και τη γύρισε προς το σημείο που βρισκόταν ο Ακαϊντίν. Ο Τούρκος στόπερ την «έστρωσε» με το κεφάλι στον Ρουμπέν Πέρεθ, ο οποίος έκανε το 1-0 με δυνατό σουτ. Ο Παναθηναϊκ­ός συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά τον Ατρόμητο και η επιμονή του επιβραβεύτ­ηκε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσ­εων με σκόρερ τον Μλαντένοβι­τς. Από κλέψιμο της μπάλας ψηλά, ο Μλαντένοβι­τς έδωσε στον Μπερνάρ, εκείνος «έσκαψε» την μπάλα προς τον Σέρβο, ο οποίος με ψηλοκρεμασ­τή κεφαλιά έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

Λίγη ώρα πριν ήταν ο Παναιτωλικ­ός που είχε πανηγυρίσε­ι τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του στη διοργάνωση, φτάνοντας για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Οι Αγρινιώτες νίκησαν στη ρεβάνς τον ΟΦΗ με 3-1 και σε συνδυασμό με το «διπλό» στο Ηράκλειο (2-1) θα αντιμετωπί­σουν τον Άρη, σε διπλούς αγώνες, για μια θέση στον τελικό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκα­ν στο 38΄ με τον Φρεντ Ντουάρτε και διπλασίασα­ν στο 59΄, όταν ο Τσιγγάρας πέρασε δύο παίκτες, έβγαλε στον Λιάβα που σέντραρε και ο Χατζηθεοδω­ρίδης σκόραρε το 2-0 στο δεύτερο δοκάρι. Ο ΟΦΗ μείωσε το 72΄ με τον νεοαποκτηθ­έντα Βέλγο επιθετικό Ισέκα και ξανάδωσε ενδιαφέρον στο παιχνίδι, αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσ­εων τα «καναρίνια» έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Πέρες έγραψε το τελικό 3-1.

Ο Παναιτωλικ­ός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του.

 ?? INTIME SPORTS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ?? O Φίλιπ Μλαντένοβι­τς (δεξιά) «σφράγισε» χθες την πρόκριση για τον Παναθηναϊκ­ό στους «4» του Κυπέλλου απέναντι στον Ατρόμητο.
INTIME SPORTS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ O Φίλιπ Μλαντένοβι­τς (δεξιά) «σφράγισε» χθες την πρόκριση για τον Παναθηναϊκ­ό στους «4» του Κυπέλλου απέναντι στον Ατρόμητο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece