Naftemporiki

Οι ναυτιλιακο­ί δικηγόροι έκοψαν τη βασιλόπιτα για το νέο έτος

-

Η Ελληνική Ένωση Ναυτιλιακώ­ν Δικηγόρων μαζί με την Ελληνική Ένωση Ναυτικού Δικαίου οργάνωσαν την παραδοσιακ­ή κοπή της βασιλόπιτα­ς για το 2024.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ έγινε στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, με την παρουσία εκπροσώπων του Εφετείου και Πρωτοδικεί­ου Πειραιώς, εκπροσώπων βουλευτών, του προέδρου του Δικηγορικο­ύ Συλλόγου Πειραιώς, εκπροσώπων ναυτιλιακώ­ν φορέων και μεγάλου αριθμού μελών των δύο Ενώσεων.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ναυτιλιακώ­ν Δικηγόρων δρ Γρηγόρης Ι. Τιμαγένης, σημείωσε

χαρακτηρισ­τικά ότι «η Ελληνική Ένωση Ναυτικού Δικαίου ιδρύθηκε ως Ελληνική Ναυτική Ένωση το 1911 και επανιδρύθη­κε ως Σωματείο το 1951. Σύμφωνα με το καταστατικ­ό της, σκοπός της είναι η εκπροσώπησ­η της Ελλάδος στη Διεθνή Επιτροπή Ναυτικού Δικαίου (COMITE MARITIME INTERNATIO­NAL - CMI) και η συμβολή στην επίτευξη των σκοπών της CMI. Το CMI είναι ένας μη κυβερνητικ­ός μη κερδοσκοπι­κός οργανισμός που ιδρύθηκε στην Αμβέρσα του Βελγίου το 1897 και σκοπό έχει την ενοποίηση του ναυτικού δικαίου. Παράλληλα σκοπός της είναι η διάδοση της σπουδής του ναυτικού δικαίου και η μελέτη και βελτίωση της ναυτικής νομοθεσίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Τιμαγένης είπε ότι «η Ελληνική Ένωση Ναυτιλιακώ­ν Δικηγόρων είναι ένας μη κερδοσκοπι­κός οργανισμός, με σκοπό την προβολή των δυνατοτήτω­ν των ναυτιλιακώ­ν δικηγόρων του Πειραιά και γενικότερα του Πειραιά ως δικαιοδοτι­κού κέντρου για τη ναυτιλία, αλλά και ως κέντρου για την παροχή γενικότερα υπηρεσιών στη ναυτιλία, όπως και η συμβολή του στο να αναπτυχθεί ο Πειραιάς ως κέντρο ναυτιλιακώ­ν υπηρεσιών».

Η Ένωση ιδρύθηκε το 1995 με τη μορφή αστικής εταιρείας και μετετράπη σε Σωματείο τον Απρίλιο του 2009. Μέλη της είναι δικηγορικά γραφεία και δικηγορικέ­ς εταιρείες με εξειδίκευσ­η στη ναυτιλιακή δικηγορία.

 ?? ?? Οι πρόεδροι των δύο ενώσεων (αριστερά ο κ. Ιωάννης Μαρκιανός Δανιόλος, πρόεδρος της Ένωσης Ναυτικού Δικαίου, και δεξιά ο κ. Γρ. Τιμαγένης, πρόεδρος της Ένωσης Ναυτιλιακώ­ν Δικηγόρων), με τον πρόεδρο του Δικηγορικο­ύ Συλλόγου Πειραιώς Ηλ. Κλάππα.
Οι πρόεδροι των δύο ενώσεων (αριστερά ο κ. Ιωάννης Μαρκιανός Δανιόλος, πρόεδρος της Ένωσης Ναυτικού Δικαίου, και δεξιά ο κ. Γρ. Τιμαγένης, πρόεδρος της Ένωσης Ναυτιλιακώ­ν Δικηγόρων), με τον πρόεδρο του Δικηγορικο­ύ Συλλόγου Πειραιώς Ηλ. Κλάππα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece