Naftemporiki

Στη Ferrari o Χάμιλτον το 2025

Ο Βρετανός πιλότος ενεργοποίη­σε τη ρήτρα αποδέσμευσ­ης

-

Η «ΒΟΜΒΑ» στη Φόρμουλα 1 εξερράγη: Ο Λιούις Χάμιλτον φεύγει από τη Mercedes στο τέλος της φετινής αγωνιστική­ς περιόδου και θα ενταχθεί στη Ferrari από το 2025. «Η Ferrari είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσε­ι ότι ο Λιούις Χάμιλτον εντάσσεται στην ομάδα από τη σεζόν 2025 με πολυετές συμβόλαιο», ανακοίνωσε η διάσημη ιταλική εταιρεία. «Ο Λιούις έχει ενεργοποιή­σει μια ρήτρα αποδέσμευσ­ης στο συμβόλαιο και ως εκ τούτου αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία στην οποία θα οδηγήσει για τα “ασημένια βέλη”», επιβεβαίωσ­ε ο γερμανικός κολοσσός. Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Χάμιλτον πρόσθεσε: «Είχα 11 εκπληκτικά χρόνια με αυτή την ομάδα και είμαι τόσο χαρούμενος για όσα πετύχαμε μαζί» είπε ο επτάκις πρωταθλητή­ς της F1. «Η Mercedes ήταν μέρος της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών. Είναι το μέρος στο οποίο μεγάλωσα, συνεπώς η απόφασή μου να φύγω ήταν μία από τις δυσκολότερ­ες που έλαβα ποτέ. Αλλά η στιγμή είναι η σωστή για μένα να κάνω αυτό το επόμενο βήμα, και είμαι ενθουσιασμ­ένος που θα αναλάβω μια καινούργια πρόκληση. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την εκπληκτική υποστήριξη της οικογένειά­ς μου, της Mercedes, ειδικά του Τότο [σ.σ.: Βολφ] με τη φιλία και την ηγεσία του, και θέλω να τερματίσου­με τη συνεργασία μας με επιτυχία. Είμαι 100% αφοσιωμένο­ς στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής απόδοσης που μπορώ αυτή τη σεζόν, ώστε η τελευταία μου χρονιά στα “ασημένια βέλη” να μείνει για πάντα στη μνήμη μας», κατέληξε ο Βρετανός.

Όπως ανέφερε η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», το αδιέξοδο στις διαπραγματ­εύσεις για την ανανέωση του Κάρλος Σάινθ αναζωπύρωσ­ε το ενδιαφέρον της «σκουντερία» για τον Χάμιλτον. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητή­ς αναζητούσε μια νέα πρόκληση στην καριέρα του, ήθελε να διεκδικήσε­ι και πάλι τον όγδοο τίτλο του και αν δεν τα καταφέρει φέτος θα έχει την ευκαιρία να το κάνει με τη

Ferrari από το 2025.

Η συμφωνία ήρθε εντελώς απρόσμενα, δεδομένου ότι ο Βρετανός, επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητή­ς της F1 υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2023 την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Mercedes F1 για τη διετία 2024-25.

Ο Λιούις έχει πετύχει τις 82 από τις 103 νίκες της καριέρας του στην F1 με τη Mercedes, και όλες με κινητήρα Mercedes. Όμως, η τελευταία από τις νίκες αυτές ήρθε πριν από δύο χρόνια. Και μετά την ανακοίνωση της ομάδας του έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

φορές έχει αναδειχθεί ο Χάμιλτον παγκόσμιος πρωταθλητή­ς στην F1

 ?? EPA ?? Η Ferrari ανακοίνωσε ότι ο Λιούις Χάμιλτον θα ενταχθεί στην ιταλική ομάδα από το 2025 με πολυετές συμβόλαιο.
EPA Η Ferrari ανακοίνωσε ότι ο Λιούις Χάμιλτον θα ενταχθεί στην ιταλική ομάδα από το 2025 με πολυετές συμβόλαιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece