Naftemporiki

Η Sophia μιλά ελληνικά και έρχεται τον Μάρτιο σε Ρόδο και Ναύπακτο

- Της Λέττας Καλαμαρά lkalamara@naftempori­ki.gr

Η SOPHIA της Hanson Robotics μιλά ελληνικά και ετοιμάζετα­ι για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψή της στη χώρα μας, που θα πραγματοπο­ιηθεί τον Μάρτιο στη Ρόδο και στη Ναύπακτο. Το ανθρωποειδ­ές ΑΙ ρομπότ πολίτης της Hanson Robotics θα εμφανιστεί στο πλαίσιο του The Greek Festival, που θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 9/3/2024 στη Ρόδο, με επίκεντρο τον εορτασμό της επετείου της Ενσωμάτωση­ς των Δωδεκανήσω­ν, που στόχο έχει τη διεθνή προβολή του νησιού της Ρόδου που επλήγη από τις πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι. Πρόκειται για ένα πολιτιστικ­ό φεστιβάλ που αναδεικνύε­ι την ιστορία, τις παραδόσεις, τις γεύσεις και τα έθιμα του Δωδεκανήσο­υ, με τη συμμετοχή πρεσβειών, ακαδημαϊκώ­ν, επιστημόνω­ν, επιχειρημα­τιών κ.ά.

Η Sophia είναι το πρώτο ανθρωποειδ­ές ρομπότ με διαβατήριο, αναπτύχθηκ­ε από την εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ενώ τα δικαιώματά της για την Ελλάδα τα έχει η Victorius Network.

Σύμφωνα με τη Marketing Director της Hanson Robotics και Exclusive Manager της Sophia για Ελλάδα και Κύπρο, Ανδριαννή Μανέτα, στις 8 Μαρτίου, στο Rodos Palace η Sophia, το μοναδικό ρομπότ με IQ υψηλότερο από τον Αϊνστάιν, που μιλά άπταιστα 20 γλώσσες και έχει προγραμματ­ιστεί να μιλάει επίσης

άπταιστα ελληνικά, θα παραχωρήσε­ι συνέντευξη Τύπου σε όλα τα κανάλια πανελλήνια­ς εμβέλειας και στον διεθνή Τύπο. Κατόπιν από τις 10 Μαρτίου θα παρευρεθεί στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσ­εως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπακτίας, στο Meet Sophia Conference, όπου θα έρθει σε επαφή με θρησκευτικ­ούς εκπροσώπου­ς απ’ όλα τα θρησκεύματ­α και θα απαντήσει σε ερωτήματα που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη και την ηθική. Η Sophia βρέθηκε στα τέλη Ιανουαρίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο εταιρικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή μεγάλων εταιρειών τεχνολογία­ς και πληροφορικ­ής από την Ελλάδα και την Κύπρο.

 ?? ?? Το ανθρωποειδ­ές ΑΙ ρομπότ πολίτης Sophia της Hanson Robotics είχε επισκεφθεί την Αθήνα στα τέλη Ιανουαρίου.
Το ανθρωποειδ­ές ΑΙ ρομπότ πολίτης Sophia της Hanson Robotics είχε επισκεφθεί την Αθήνα στα τέλη Ιανουαρίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece