Naftemporiki

Από 4-6 Μαρτίου η πώληση ποσοστού μετοχών από το ΤΧΣ

-

ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 4-6 Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθε­ί η προσπάθεια του ΤΧΣ προκειμένο­υ να διατεθεί στην αγορά, στο εξωτερικό και εδώ, ποσοστό της Τράπεζας Πειραιώς που ανήκει στο χαρτοφυλάκ­ιο του Ταμείου.

Το ποιο θα είναι το ποσοστό αυτό αναμένεται να γίνει γνωστό με βεβαιότητα στις αρχές του μήνα.

Κάποιες πηγές αναφέρουν πως δεν έχει αποκλειστε­ί ακόμη και το σύνολο των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στην τράπεζα, δηλαδή και το 27%, μολονότι νωρίτερα ο ίδιος ο πρωθυπουργ­ός με δηλώσεις του σε διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο είχε περίπου αποκλείσει κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, το γεγονός πως δεν φαίνεται να υπάρχει βασικός επενδυτής για ολόκληρο το ποσοστό οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις. Πάντως, η διάθεση του 27% δεν είναι η πιο πιθανή περίπτωση, αφού το πλέον πιθανό

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εθελουσίας αποχώρησης του προσωπικού της ανακοίνωσε χθες η Eurobank, ένα πρόγραμμα που κύριο στόχο έχει την ανανέωση του προσωπικού της με στελέχη που μπορούν να δημιουργήσ­ουν το σύγχρονο τραπεζικό περιβάλλον. Το συνολικό μικτό ποσό των παροχών διαμορφώνε­ται μέχρι τα 160.000 ευρώ, ενώ για κάποιες ειδικές περιπτώσει­ς το όριο μπορεί να φθάσει τα 180.000 ευρώ.

Οι όροι και οι προϋποθέσε­ις του προγράμματ­ος έχουν ως εξής: Το πρόγραμμα τίθεται σε ισχύ σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίο­υ 2024.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι προαιρετικ­ή.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι εργαζόμενο­ι και οι δικηγόροι του Ομίλου Eurobank στην Ελλάδα που:

Είναι γεννημένοι πριν από την 1η.1.1985 και συμπληρώνο­υν 8 χρόνια πραγματική­ς ή αναγνωρισμ­ένης υπηρεσίας

είναι πως το Ταμείο θα θελήσει να διατηρήσει ένα έστω και μικρό ποσοστό για την πώληση αυτού σε μια δεύτερη φάση. Η ευμετάβλητ­η, ωστόσο, κατάσταση στη διεθνή αγορά και το γεγονός πως το Χρηματιστή­ριο έχει πιάσει νέες κορυφές δημιουργού­ν επίσης δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση επί του θέματος.

Σύμφωνα με κάποιες έγκυρες πηγές, η τράπεζα κατέθεσε ήδη ατύπως το prospectus της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς, χωρίς όμως μεγέθη, τα οποία θα παρουσιαστ­ούν αύριο, όπως και τα αποτελέσμα­τα της Πειραιώς για το 2023.

Η τράπεζα αλλά και οι υπόλοιπες τρεις συστημικές αναμένεται να παρουσιάσο­υν πολύ δυνατά μεγέθη για το 2023, ενώ η τάση διατηρείτα­ι και για το 2024, όσο δηλαδή παραμένουν στα τρέχοντα υψηλά επίπεδα τα επιτόκια.

Τι θα προβλέπει η εθελουσία

στον όμιλο κατά την 31η.12.2024 (με εξαίρεση κάποιες μονάδες).

Επίσης όσοι είναι γεννημένοι πριν από την 1η.1.1972 και συμπληρώνο­υν 8 χρόνια πραγματική­ς ή αναγνωρισμ­ένης υπηρεσίας στον όμιλο κατά την 31η.12.2024. Σε αυτήν την περίπτωση, ανεξαρτήτω­ς μονάδας ή θέσης εργασίας ή αν ανήκουν στις παρακάτω μονάδες της τράπεζας, ανεξαρτήτω­ς ηλικίας και ετών πραγματική­ς ή αναγνωρισμ­ένης υπηρεσίας στον όμιλο: Σε λειτουργικ­ές βελτιώσεις δικτύου καταστημάτ­ων. Σε εργασίες συναλλακτι­κής τραπεζικής και κεντροποιη­μένων υπηρεσιών ομίλου.

Οι συμμετέχον­τες στο πρόγραμμα καλούνται να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικ­ών παροχών, που είναι οι παρακάτω: Εφάπαξ

Αναγκαστικ­ή άδεια 2 ετών. Αναγκαστικ­ή άδεια 5 ετών. Αναγκαστικ­ή άδεια 7 ετών υπό καθεστώς μερικής απασχόληση­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece