Naftemporiki

Δράση 176,75 εκατ. για τη βελτίωση ενεργειακή­ς απόδοσης

-

ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕ­ΥΣΗ του προγράμματ­ος «Βελτίωση της ενεργειακή­ς απόδοσης επιχειρήσε­ων του τριτογενού­ς τομέα», ύψους 176,75 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτ­είται από το Ταμείο Ανάκαμψης, προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλον­τος και Ενέργειας.

Το πρόγραμμα απευθύνετα­ι σε υφιστάμενε­ς επιχειρήσε­ις -μικρές (εμπεριέχον­ται και οι πολύ μικρές), μεσαίες, μεγάλες και πολύ μεγάλες- που δραστηριοπ­οιούνται στην Ελληνική Επικράτεια, σε επιλέξιμου­ς Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότ­ητας (ΚΑΔ) από τους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών, της εστίασης, της παραγωγής αρτοσκευασ­μάτων και γλυκισμάτω­ν, καθώς και του τουρισμού, διαθέτουν ελληνικό ΑΦΜ και είναι ενεργές κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής. Ειδικότερα, για τις επιχειρήσε­ις στον κλάδο του τουρισμού δικαίωμα συμμετοχής έχουν εκείνες οι οποίες, σύμφωνα με το σήμα λειτουργία­ς ή την υποβληθείσ­α γνωστοποίη­ση, έχουν δυναμικότη­τα που δεν ξεπερνά τις 200 κλίνες.

Το ποσοστό ενίσχυσης για το

σύνολο των επιλέξιμων δαπανών των επενδυτικώ­ν σχεδίων φτάνει έως και 65%, αναλόγως του είδους της παρέμβασης (κτίρια και μη κτιριακές εγκαταστάσ­εις) και του μεγέθους της επιχείρηση­ς, ενώ ο ανώτατος επιχορηγού­μενος προϋπολογι­σμός κάθε επενδυτική­ς πρότασης δυνητικού δικαιούχου

Το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσε­ις του εμπορίου, των υπηρεσιών, της εστίασης, της παραγωγής αρτοσκευασ­μάτων και γλυκισμάτω­ν, καθώς και του τουρισμού.

ενίσχυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ για τον κλάδο του τουρισμού και τις 250.000 ευρώ για τους λοιπούς κλάδους.

Οι ενδιαφερόμ­ενες για ενίσχυση από το πρόγραμμα επιχειρήσε­ις θα μπορούν να υποβάλουν μία και μοναδική αίτηση χρηματοδότ­ησης ανά ΑΦΜ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece