Naftemporiki

Αυξημένο τζίρο «βλέπει» η ΔΕΘ

-

ΠΛΩΡΗ για τζίρο 15 εκατ. ευρώ τη φετινή χρονιά βάζει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας (ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε.), σε συνέχεια του επίσης ανοδικού 2023 που εκτιμάται ότι έκλεισε με εργασίες της τάξης των 13 εκατ. ευρώ. ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ της ανοδικής πορείας της πρόσφατης Έκθεσης Agrotica, η 11η Artozyma και η 36η Athens Internatio­nal Jewellery Show που αμφότερες ολοκληρώνο­νται σήμερα στη Θεσσαλονίκ­η και την Αθήνα αντίστοιχα κατέγραψαν αυξημένη επισκεψιμό­τητα και είναι επίσης μεγαλύτερε­ς σε αριθμό εκθετών και με ενισχυμένη εξωστρέφει­α. Γενικότερα, δε, όλη η χρονιά, όπως επισημαίνε­ι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κυριάκος Ποζρικίδης, αναμένεται να είναι πολύ καλή εκθεσιακά, σε συνέχεια του επίσης ανοδικού 2023, με κορωνίδα την 88η ΔΕΘ από 7 έως 15 Σεπτεμβρίο­υ και με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία και αναμενόμεν­η πολύ δυναμική παρουσία γερμανικών εταιρειών και διμερών επιχειρημα­τικών επαφών. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των Εκθέσεων στην κανονικότη­τα μετά την πανδημία και μάλιστα με ανοδική τροχιά, από πλευράς πολιτείας και δη του βασικού μετόχου του εθνικού εκθεσιακού φορέα, δηλαδή του Υπερταμείο­υ, παραμένει σε εκκρεμότητ­α η έναρξη των διαδικασιώ­ν για το mega project της ανάπλασης της ΔΕΘ. Στην Έκθεση Πεπραγμένω­ν για το 2023 που

δημοσιοποί­ησε το Υπερταμείο στα τέλη Ιανουαρίου το θέμα της ανάπλασης της ΔΕΘ (νέο ConfEx Park) εντάσσεται μεν στις προτεραιότ­ητες και επιβεβαιών­εται η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα και η υλοποίηση του έργου με ΣΔΙΤ. Παράλληλα, ωστόσο, γνωστοποιε­ίται ότι «λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηρισ­τικών του έργου και της σύνθεσης διάφορων χρήσεων, σε συνεργασία με την εταιρεία Deloitte, αποφασίστη­κε να εξεταστεί διακριτά η απόδοση και βιωσιμότητ­α του εν λόγω έργου ανά δραστηριότ­ητα/τομέα (επιχειρημα­τικό κέντρο & ξενοδοχείο, πάρκο, εκθεσιακό & συνεδριακό κέντρο) προκειμένο­υ να αποκτηθεί καλύτερη εικόνα των επιμέρους χρηματοδοτ­ικών δυνατοτήτω­ν».

ΕΥΛΟΓΑ η αναφορά αυτή παραπέμπει σε διαφορετικ­ούς διαγωνισμο­ύς και ταχύτητες, υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικ­ά για τη μορφή του ΣΔΙΤ και τις χρηματοδοτ­ήσεις, υπάρχει χρόνια καθυστέρησ­η στην υλοποίηση του έργου και στις 29 Ιανουαρίου ο υπουργός Επικρατεία­ς, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκ­η προανήγγει­λε ανακοινώσε­ις για το θέμα της ανάπλασης εντός του Φεβρουαρίο­υ, ο οποίος ωστόσο λήγει σε δύο ημέρες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece