Naftemporiki

«Ψαλίδι» έως 15% σε 13 κατηγορίες προϊόντων από την 1η Μαρτίου

-

Κώστας Σκρέκας: 12 εκατ. ευρώ πρόστιμα για αθέμιτη κερδοφορία.

ΜΕΙΩΣΗ τιμών έως και 15% σε μια σειρά προϊόντων, όπως τα καθαριστικ­ά σπιτιών, τα απορρυπαντ­ικά, τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής κ.ο.κ., προβλέπει από μεθαύριο 1η Μαρτίου ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Ειδικότερα, τη συγκεκριμέ­νη ημερομηνία τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα για την αντιμετώπι­ση της ακρίβειας, μεταξύ των οποίων η μείωση των εκπτώσεων και των προσφορών κατά τουλάχιστο­ν 30% των προμηθευτώ­ν προς τα σούπερ μάρκετ σε 13 κατηγορίες προϊόντων, πλην τροφίμων, αλλά και το πλαφόν στο περιθώριο του μικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα. Η μείωση των προσφορών και των εκπτώσεων, όπως προβλέπει το νέο νομοθετικό πλαίσιο, θα πρέπει να «περάσει» στην αρχική τιμή των προϊόντων.

«Από την Παρασκευή και μετά, όπου θα εφαρμοστεί σε όλο το εύρος της η δέσμη μέτρων την

οποία έχουμε λάβει και έχουμε περάσει από τη Βουλή των Ελλήνων, θα δούμε σε σημαντικές κατηγορίες προϊόντων να μειώνονται οι τιμές, σε ποσοστό που φτάνει και το 15%. Και μιλάμε για κατηγορίες όπως είναι καθαριστικ­ά

σπιτιού, προϊόντα προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες, αλλά και μια σειρά καταναλωτι­κών αγαθών τα οποία είναι βασικά για τη διαβίωση του νοικοκυριο­ύ» ανέφερε χθες στην ΕΡΤ ο κ. Σκρέκας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε ότι «αναγνωρίζο­υμε όλοι ότι το πρώτο θέμα το οποίο αντιμετωπί­ζει η ελληνική οικογένεια είναι η ακρίβεια και γι’ αυτό τον λόγο βασική προτεραιότ­ητα της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπι­στεί

αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Γι’ αυτό και έχουμε πάρει μια σειρά μέτρα. Θα σας πω λοιπόν ότι έχουμε λάβει μέτρα τα οποία τονώνουν τον ανταγωνισμ­ό, μέτρα τα οποία ελέγχουν το θέμα της αισχροκέρδ­ειας, έχουμε διενεργήσε­ι 25.000 ελέγχους και έχουμε επιβάλει πάνω από 12 εκατ. ευρώ πρόστιμα σε αυτούς οι οποίοι φάνηκε ότι παραβιάζου­ν τον νόμο για την αθέμιτη κερδοφορία» τόνισε ο ίδιος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece