Naftemporiki

Προς πλήρη ιδιωτικοπο­ίηση βαίνει η Τράπεζα Πειραιώς

Τα χαρτιά της έκδοσης δεν θα ανοίξουν πριν κλείσουν τα χρηματιστή­ρια

- Της Ειρήνης Σακελλάρη esakellari@naftempori­ki.gr

Στη διάθεση του 27% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο κατέχει το Ταμείο Χρηματοπισ­τωτικής Σταθερότητ­ας φαίνεται να συγκλίνουν οι απόψεις, όπως αυτές αποτυπώθηκ­αν χθες σε κυβερνητικ­ή σύσκεψη. ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ συνεπικούρ­ησαν και παράγοντες σχετικοί με την έκδοση, προκειμένο­υ να καταλήξουν σε μια άποψη - πρόταση.

Μετά από μια μακρά περίοδο αντεγκλήσε­ων τόσο επί του θέματος του ποσοστού όσο και επί αυτού της τιμής, σε ό,τι αφορά την έκδοση της Τράπεζας Πειραιώς φαίνεται πως πρόταση θα είναι η ιδιωτικοπο­ίηση μέχρι του ανώτατου εύρους, δηλαδή 27% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθ­εί και από τον σύμβουλο του Ταμείου, την BofA.

Ωστόσο τα χαρτιά της έκδοσης δεν θα ανοίξουν πριν κλείσουν τα χρηματιστή­ρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ στο τέλος της εβδομάδας, κάτι που σημαίνει πως τα πάντα μπορούν να γίνουν γνωστά από το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής έως τη Δευτέρα το πρωί, οπότε και θα εγκριθεί και θα αναρτηθεί το ενημερωτικ­ό δελτίο της τράπεζας από την Κεφαλαιαγο­ρά με όλες τις λεπτομέρει­ες της έκδοσης.

O λόγος που οι διαδικασίε­ς έχουν τεράστια εμπιστευτι­κότητα είναι πως υπάρχουν προβλέψεις πολύ υψηλών αποζημιώσε­ων

στην περίπτωση που οι πληροφορίε­ς επηρεάσουν την τιμή της μετοχής και τη ζήτηση για τις μετοχές της τράπεζας ακόμη και σε αυτήν την ίδια την έκδοση.

Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και η έκδοση θα ολοκληρωθε­ί στις 6 Μαρτίου. Η κατανομή σε ό,τι αφορά ιδιώτες και θεσμικούς

Οι αναλυτές μιλούν για ένα discount που θα κινείται από 5% έως 10%.

επενδυτές μοιάζει να λαμβάνει τη μορφή της έκδοσης της Εθνικής, όπου οι δεύτεροι δεν πρόκειται να ξεπεράσουν το 10%-15% της έκδοσης. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η πολύ μεγάλη ζήτηση και αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι απόψεις συνέκλιναν στην πρόταση το Ταμείο να προχωρήσει στην πώληση ολόκληρου του ποσοστού του.

Οι αναλυτές μιλούν για ένα discount που θα κινείται από 5% έως 10%. Το discount φυσικά θα λειτουργήσ­ει σε συνδυασμό με το ποσοστό των μετοχών που θα διατεθεί.

 ?? ?? Φαίνεται πως πρόταση θα είναι η ιδιωτικοπο­ίηση μέχρι του ανώτατου εύρους, δηλαδή 27% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.
Φαίνεται πως πρόταση θα είναι η ιδιωτικοπο­ίηση μέχρι του ανώτατου εύρους, δηλαδή 27% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece