Naftemporiki

Δωρεά του ιδρύματος Αγγελικούσ­η για ανακαίνιση της ΑΕΝ Ύδρας

-

Την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής του κτιρίου κοιτώνων των σπουδαστών της ιστορικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας, περιλαμβάν­ει δωρεά του ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσ­ης».

ΙΔΙΩΤΙΚΟ συμφωνητικ­ό σύμβασης του έργου -οι εργασίες των οποίων

θα πραγματοπο­ιηθούν τους θερινούς μήνες-υπέγραψαν την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδη­ς, και η πρόεδρος του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσ­ης», Μαρία Αγγελικούσ­η.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο δωρεάς του Ιδρύματος προς την Ακαδημία, θέλοντας να στηρίξει την ελληνική ναυτική παράδοση, να δώσει περαιτέρω ώθηση στο ανθρώπινο δυναμικό της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας και ταυτόχρονα να βοηθήσει το ιδιαίτερα σημαντικό ιστορικά νησί της Ύδρας.

Τόσο ο κ. Στυλιανίδη­ς όσο και η κ. Αγγελικούσ­η αναφέρθηκα­ν στην αναγκαιότη­τα διαρκούς ενίσχυσης των Ακαδημιών με υλικοτεχνι­κό εξοπλισμό και υποδομές με σκοπό να εκπαιδεύον­ται οι νέοι που θέλουν να ακολουθήσο­υν το επάγγελμα

του αξιωματικο­ύ του Εμπορικού Ναυτικού.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοπο­ιήθηκε στην Καλλιθέα, στον χώρο της βιβλιοθήκη­ς του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσ­ης», παρουσία μελών του ιδρύματος, του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελου Κυριαζόπου­λου, του διοικητή της Ακαδημίας Πλοιάρχου Λ.Σ. Ευάγγελου Δανόπουλου και της

αναπληρώτρ­ιας γενικής διευθύντρι­ας του Υπουργείου, Ιωάννα Μπερκέτη.

Τη Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του υπουργείου εκπροσώπησ­ε η προϊσταμέν­η του Τμήματος Εκτέλεσης Κτιριακών Έργων, Ζηνοβία Κυραμαργιο­ύ. Ανάδοχος του έργου είναι η «ΔΗΛΟΣ ΑΤΕ», την οποία εκπροσώπησ­αν οι κ.κ. Αναστάσιος και Κωνσταντίν­ος Καραογλάνη­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece