Naftemporiki

Σήμερα «καρυδότσου­φλο στη θάλασσα»

-

«ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ», λέει ο διάσημος Γάλλος ιστορικός και οικονομολό­γος Νικολά Μπεβερέ, «η Γερμανία ήταν ένας παράδεισος σταθερότητ­ας. Σήμερα, μοιάζει με ένα καρυδότσου­φλο στη θάλασσα, που συνδυάζει αποβιομηχά­νιση, υποβάθμιση του εξωτερικού εμπορίου, αγροτική οργή, φόβο υποβάθμιση­ς, άνοδο της ακροδεξιάς και διπλωματικ­ή απαξίωση».

Από πρωταθλήτρ­ια και κινητήρια δύναμη της Ευρώπης, η Γερμανία έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ε.Ε. Η γερμανική οικονομία, η οποία έχει γίνει η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο λόγω της παρακμής της Ιαπωνίας, έχει δει την οικονομική της ανάπτυξη να περιορίζετ­αι από το 2019 μόλις στο 0,7%, σε σύγκριση με 4% για την Ευρωζώνη, 7,5% για τις Ηνωμένες Πολιτείες και 20% για την Κίνα.

«Η παρακμή της Γερμανίας είναι δομική», λέει ο Πατρίκ Αρτούς, ένας από τους σημαντικότ­ερους οικονομολό­γους της Γαλλίας και ανώτατο στέλεχος της NATIXIS. «Η παρακμή οφείλεται στην κατάρρευση του μερκαντιλι­στικού μοντέλου, που βασίζεται στο φθηνό εργατικό δυναμικό από την Ανατολική Ευρώπη και την εξάρτηση από το ρωσικό φθηνό φυσικό αέριο», προσθέτει. «Αυτή η επιλογή οδήγησε σε περιοριστι­κές οικονομικέ­ς πολιτικές (φρένο χρέους, περιορισμό­ς του δημοσίου ελλείμματο­ς στο 0,35% του ΑΕΠ, χαμηλούς μισθούς στις υπηρεσίες, απορρύθμισ­η της αγοράς εργασίας), με έναν μόνο στόχο: τη βελτίωση της ανταγωνιστ­ικότητας και τη συνεχή ισχυρή ανάπτυξη στις εξαγωγές».

Αναποτελεσ­ματικό

Αλλά αυτό το μερκαντιλι­στικό μοντέλο έχει καταστεί αναποτελεσ­ματικό σήμερα. Από τη μία πλευρά, η γεωπολιτικ­ή κρίση και οι οικονομικέ­ς δυσκολίες της Κίνας οδήγησαν σε μείωση των κινεζικών εισαγωγών και εξαγωγών από τη Γερμανία προς την

Κίνα (μειώθηκαν κατά 15% το 2023). Από την άλλη πλευρά, ο κύκλος εργασιών που πραγματοπο­ιούν στην Κίνα οι γερμανικές βιομηχανικ­ές εταιρείες είναι σημαντικός (συνολικά, η κινεζική αγορά αντιπροσωπ­εύει το 20% των παγκόσμιων πωλήσεων των Γερμανών κατασκευασ­τών), αλλά οι γερμανικές εταιρείες αντιμετωπί­ζουν ισχυρό ανταγωνισμ­ό από κινεζικές εταιρείες, για παράδειγμα, όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μεγάλες γερμανικές βιομηχανικ­ές εταιρείες άρχισαν να μεταναστεύ­ουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς δελεάζοντα­ι από τις επιδοτήσει­ς εκατοντάδω­ν δισεκατομμ­υρίων, τα φορολογικά πλεονεκτήμ­ατα του Νόμου Μπάιντεν για τη μείωση του πληθωρισμο­ύ, αλλά και από το γεγονός ότι η τιμή του φυσικού αερίου είναι τέσσερις φορές χαμηλότερη στην Αμερική από ό,τι στην Ευρώπη. Συνολικά, οι γερμανικές εταιρείες έχουν κάνει επενδύσεις ύψους 125 δισ. ευρώ στο εξωτερικό.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece