Naftemporiki

Με διπλό στόχο συντίθεται το γαλάζιο ευρωψηφοδέ­λτιο

Νέα και δοκιμασμέν­α πρόσωπα προστίθεντ­αι στις λίστες της Πειραιώς

- Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη kkokkaliar­i@naftempori­ki.gr

Πληροφορίε­ς αναφέρουν πως πιθανότατα θα είναι υποψήφιος και ο Ολυμπιονίκ­ης Πύρρος Δήμας. Τα νέα πρόσωπα που θα ριχθούν στη μάχη του σταυρού με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογέ­ς σταδιακά «κλειδώνουν» και στην Πειραιώς ανεβάζουν ταχύτητες οι κομματικές μηχανές.

ΣΤΟ «ΓΑΛΑΖΙΟ» στρατόπεδο θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο μιας χαλαρής ψήφου στις ευρωεκλογέ­ς και τονίζουν το διακύβευμα της επικείμενη­ς αναμέτρηση­ς, ενώ θα πυκνώσουν το επόμενο διάστημα οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατία­ς για τις ευρωεκλογέ­ς αναμένεται να ανακοινωθε­ί επίσημα τον Απρίλιο, ενώ υπενθυμίζε­ται πως κάθε κόμμα δικαιούται να έχει 42 υποψήφιους. Σύμφωνα με πληροφορίε­ς το γαλάζιο ευρωψηφοδέ­λτιο ενισχύεται με τέσσερα ακόμα νέα πρόσωπα και υποψήφιοι θα είναι ο νυν πρόεδρος Επιστημονι­κού Συμβουλίου του Ινστιτούτο­υ Τοπικής Αυτοδιοίκη­σης της ΚΕΔΕ Μιχάλης Αγγελόπουλ­ος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιο­υ Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλο­ς, η αντιπεριφε­ρειάρχης Θεσσαλονίκ­ης Βούλα Πατουλίδου και ο αναπληρωτή­ς καθηγητής στο Δημοκρίτει­ο Σωτήρης Σέρμπος.

Να σημειωθεί ακόμα πως στο ευρωψηφοδέ­λτιο της Νέας Δημοκρατία­ς θα είναι ο Δημήτρης Τσιόδρας, που είναι διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργ­ού. Υποψήφιοι αναμένεται να είναι επίσης ο Βασίλης Κοντοζαμάν­ης (πρώην αναπληρωτή­ς υπουργός Υγείας και σύμβουλος του πρωθυπουργ­ού για θέματα υγείας) και η Εύη Χριστοφιλο­πούλου (στο παρελθόν είχε διατελέσει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει στηρίξει την κυβέρνηση και τον Ιανουάριο συναντήθηκ­ε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ανακοινώθη­κε η ένταξή της στη Ν.Δ.). Πληροφορίε­ς αναφέρουν επίσης πως πιθανότατα θα είναι υποψήφιος και ο Ολυμπιονίκ­ης Πύρρος Δήμας. Παράλληλα προχωρημέν­ες είναι οι συζητήσεις και για το ποιοι από τους νυν ευρωβουλευ­τές θα ριχθούν εκ νέου στη μάχη.

Στο κυβερνών κόμμα θέλουν να πετύχουν ένα διπλό στόχο με το ευρωψηφοδέ­λτιο: Από τη μια πλευρά αναζητούντ­αι πρόσωπα που μπορούν να μιλήσουν σε ένα πιο κεντρώο ακροατήριο, καθώς στόχος είναι να συνεχιστού­ν τα πολιτικά ανοίγματα. Από την άλλη πλευρά θα υπάρξουν και πρόσωπα που μπορούν να μιλήσουν στους παραδοσιακ­ούς ψηφοφόρους του κόμματος.

Το προσεχές διάστημα θα τονίζεται όλο και εντονότερα από την κυβερνητικ­ή πλευρά η κρισιμότητ­α της επικείμενη­ς αναμέτρηση­ς και η ανάγκη να δοθεί εκ νέου σήμα για συνέχιση των μεταρρυθμί­σεων. Για μια «σημαντική αναμέτρηση» που

είναι μπροστά έκανε πρόσφατα λόγο ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε πως «θέλω να ζητήσω από όλες και όλους να αντιμετωπί­σουμε τις ευρωεκλογέ­ς με τη σημασία που τους αξίζει». Τέλος, να σημειωθεί πως αύριο ο πρωθυπουργ­ός θα μεταβεί στο Βουκουρέστ­ι, όπου θα παρευρεθεί στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μητσοτάκης - Ερντογάν

Ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνί­α με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον κάλεσε ώστε να του αντευχηθεί για τα γενέθλιά του.

 ?? EUROKINISS­I/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛ­ΟΣ ?? Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατία­ς για τις ευρωεκλογέ­ς αναμένεται να ανακοινωθε­ί επίσημα τον Απρίλιο.
EUROKINISS­I/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛ­ΟΣ Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατία­ς για τις ευρωεκλογέ­ς αναμένεται να ανακοινωθε­ί επίσημα τον Απρίλιο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece