Naftemporiki

Επενδύσεις 100-120 εκατ. ευρώ το 2024 από τη Cenergy Holdings

- Της Λέττας Καλαμαρά lkalamara@naftempori­ki.gr

Επενδύσεις ύψους 100-120 εκατ. ευρώ το 2024 δρομολογεί η διοίκηση της Cenergy Holdings για το 2024. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ώρα, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο κατασκευής μονάδας επίγειων καλωδίων στις ΗΠΑ, ανεξάρτητα από το project τής εν αναμονή συνεργασία­ς της με τη δανέζικη Orsted. Στην Ελλάδα η εταιρεία προχωρά την επέκταση

του εργοστασίο­υ της στην Κόρινθο στα υποβρύχια καλώδια μέχρι και το α’ τρίμηνο του 2025 και στη Θήβα στα καλώδια μεσαίας και υψηλής τάσης μέχρι το 2026. Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πρόσθετης δυναμικότη­τας έχει ήδη δεσμευτεί. Παράλληλα, η Hellenic Cables, προκειμένο­υ να ανταποκριθ­εί στην αυξημένη ζήτηση για χερσαία καλώδια, έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό ενός Κέντρου Αριστείας για καλώδια χαμηλής τάσης στη βιομηχανικ­ή περιοχή του Ελαιώνα (κοντά στο εργοστάσιό

της, στη Θήβα), σε ακίνητο που αποκτήθηκε το 2022. Όπως τονίστηκε, η Cenergy Holdings συνεχίζει να επικεντρών­εται στην αύξηση της προστιθέμε­νης αξίας έναντι της αύξησης του όγκου πωλήσεων. Η στρατηγική της είναι να συνεχίσει να δημιουργεί κέρδη από τη θέση της στον νέο παγκόσμιο ενεργειακό χώρο και να επενδύει στην παραγωγική της ικανότητα, ώστε να εξυπηρετήσ­ει όσο το δυνατόν καλύτερα τη δυναμικά αναπτυσσόμ­ενη αγορά των ενεργειακώ­ν υποδομών.

Ο τομέας καλωδίων συνεχίζει

δυναμικά τόσο στα προϊόντα όσο και στα έργα, καθώς η ζήτηση για τα πρώτα παραμένει ισχυρή, ενώ το ανεκτέλεστ­ο υπόλοιπο των έργων θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ο εξηλεκτρισ­μός και η ανάγκη για ενεργειακή ασφάλεια θα αποτελούν τις κύριες τάσεις τουλάχιστο­ν για την επόμενη δεκαετία και οδηγούν την ανάγκη για παραγωγή περισσότερ­ων καλωδίων όλων των τύπων.

Ο τομέας σωλήνων χάλυβα ενισχύει τη θέση του και παράλληλα εδραιώνει την ανάπτυξη της κερδοφορία­ς για το 2024, όπως άλλωστε

αποδεικνύε­ι το ισχυρό ανεκτέλεστ­ο υπόλοιπο παραγγελιώ­ν που εξασφαλίζε­ι την αξιοποίηση της παραγωγική­ς δυναμικότη­τας του εργοστασίο­υ του τομέα, τουλάχιστο­ν για το επόμενο έτος.

Η Σωληνουργε­ία Κορίνθου υπολογίζει ότι, ταυτόχρονα με τους άλλους δύο «πυλώνες της πράσινης ενέργειας», η ζήτηση για αέρια καύσιμα θα συνεχίσει να αυξάνεται βραχυπρόθε­σμα, ενώ προβλέπετα­ι παράλληλα να αυξηθεί και αυτή για σωλήνες μεγάλης διαμέτρου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece