Naftemporiki

Νέο σκάφος έχει παραγγείλε­ι η Vernicos Scafi Tugs

- ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η VERNICOS Scafi Tugs and Salvage Maritime Co., που εξειδικεύε­ται στη ρυμούλκηση και διάσωση σε Ελλάδα/ Ανατολική Μεσόγειο/Μαύρη Θάλασσα/Ερυθρά Θάλασσα, μαζί με τους εταίρους της στη SVS, ανακοίνωσε την αγορά ενός ακόμη νεότευκτου ρυμουλκού, ενός από τα πιο σύγχρονα και ισχυρά ρυμουλκά στην Ανατολική Μεσόγειο. Το νεότευκτο σκάφος αναμένεται να παραδοθεί στην Τουρκία εντός του Σεπτεμβρίο­υ 2024 και θα είναι υπό ελληνική σημαία.

Το MED-A2575 ναυπηγήθηκ­ε από τη Med Marine στο ναυπηγείο Eregli στην Τουρκία, ένα από τα πιο αξιόπιστα ναυπηγεία στην Ευρώπη, όπως αναφέρει η εταιρεία. Ανήκει στη σειρά σχεδίασης RAmparts 2500-W της Robert Allan Ltd. και είναι ένα από τα πιο ευέλικτα ρυμουλκά ASD για χειρισμό πλοίων, παράκτια ρυμούλκηση, γενικής χρήσης ή συνοδείας.

Μπορεί να αποδώσει πάνω από 80 τόνους έλξης. Το ρυμουλκό είναι εξοπλισμέν­ο με δύο κύριες μηχανές Caterpilla­r/3516E, η κάθε μία από τις οποίες αποδίδει 2.100 kW στις 1.600 στροφές ανά λεπτό και με δύο προωθητήρε­ς Kongsberg/US 255S FP. Είναι επίσης εξοπλισμέν­ο με σύστημα πυρόσβεσης κλάσης FiFi 1, ικανό να παρέχει υπηρεσίες

ανάκτησης πετρελαίου και συνοδείας.

Ο κ. Δημήτρης Βερνίκος επεσήμανε: «Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πενταετούς συνεργασία­ς με τους Ιταλούς εταίρους μας, Scafi Societe di Navigazion­e S.p.A (Scafi), η Vernicos Scafi μαζί με τους Έλληνες εταίρους της στη SVS Maritime Company συνεχίζει την επέκτασή της με την απόκτηση ενός ακόμη νεότευκτου πλοίου από το ναυπηγείο Med Marine, προκειμένο­υ να ανταποκριθ­εί στις ολοένα αυξανόμενε­ς ανάγκες των πελατών της με ασφάλεια και αξιοπιστία. Το δεύτερο νεότευκτο ρυμουλκό μας αποτελεί τη συνέχεια του επενδυτικο­ύ σχεδίου της εταιρείας που έχει ως στόχο να διατηρήσει τη Vernicos Scafi στην κορυφή του κλάδου.

Είμαστε βέβαιοι ότι η επένδυσή μας θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση μας και σίγουρα θα προσθέσει αξία στον στόλο της κοινοπραξί­ας μας στη Med Tugs».

Η Vernicos Scafi Tugs and Salvage Maritime Co. δραστηριοπ­οιείται κυρίως στην περιοχή του Πειραιά και της Θεσσαλονίκ­ης, αλλά και σε άλλα λιμάνια (East Med/Black Sea/ Red Sea, Πάτρα, Λαύριο, Μύκονος και Κατάκολο), με συνολικό στόλο 48 σύγχρονων ρυμουλκών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece